Foto:

Vrijwilligers gezocht voor de Ouderkamer Ontdekrijk

  •   keer gelezen

Capelle - Ouders of verzorgers willen graag op de hoogte zijn van wat er speelt op de school en wat belangrijk is bij de ontwikkeling van kinderen. De ouderkamer op school speelt daarbij een belangrijke rol. Er zijn ouderochtenden en allerlei activiteiten. Welzijn Capelle is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!


Het sociaal wijkteam van Welzijn Capelle organiseert in het Kindcentrum Ontdekrijk iedere week ouderochtenden. Naast gezelligheid krijgen ouders en verzorgers gelijk meer handvatten rondom opvoeden en worden educatieve activiteiten geboden. Buurtcoach Astrid Keerveld: “Er zijn diverse vrijwilligersvacatures. Zo zijn we op zoek naar vrijwilligers die naailessen willen geven, maar ook vrijwilligers die de Ouderkamer activiteiten willen ondersteunen, zijn van harte welkom. En er is behoefte aan gastvrouwen. Kortom, er is voor ieder talent een leuke vrijwilligersklus! Kijk voor meer informatie op www.capelledoet.nl.”

Naailessen
De naailessen zouden vooral gericht moeten zijn op het ontwikkelen van een goede basis. Daarbij hoort ook het leren omgaan met de naaimachine, patronen knippen, zelfstandig werken en inzicht krijgen in het naaien.

Coördinatie Ouderkamer activiteiten
Deze vrijwilligers ondersteunen de coördinatie van de ouderkamer activiteiten, zoals de wekelijkse activiteiten en themabijeenkomsten in de ouderkamer. Daarnaast ondersteunen vrijwilligers bij het verzorgen van de PR rondom de ouderkamer en onderhouden zij contacten met wijkpartners die een bijdrage leveren aan het activiteitenprogramma. “Als u een organisatietalent bent en communicatief sterk, dan gaan wij graag met u in gesprek!”, aldus de buurtcoach.

Gastvrouwen
De gastvrouwen zijn het eerste aanspreekpunt van ouders en gastsprekers. Daarnaast vangen zij signalen op van ouders en horen ze wat er speelt. Door het delen van deze informatie met de coördinatoren, blijft het programma goed aansluiten bij de ouders. Deze uitdaging is heel geschikt voor vrijwilligers die gemakkelijk contact leggen en kennis en inzicht hebben in de ontwikkeling van kinderen.

Meer informatie
Buurtcoach Astrid Keerveld en Kinderbuurtcoach Cheryl Toemere coördineren de activiteiten in de Ouderkamer van Ontdekrijk. Elke woensdagochtend van 8.30 tot 10.30 uur zijn alle ouders van harte welkom. Meer weten? Neem contact op met Astrid Keerveld, 06 - 243 41 307, a.keerveld@welzijncapelle.nu of Cheryl Toemere, 06 – 398 36 321, c.toemere@welzijncapelle.nu.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten