Fietslabyrint wordt geopend
Fietslabyrint wordt geopend (Foto: Cedrah)

Bewoners Amandelhof fietsen op Java

  •   keer gelezen

Capelle - Op dinsdag 27 november is het een gezellige drukte op de eerste etage van d’Amandelhof. Verschillende bewoners zijn gekomen om de opening van het uitgebreide fietslabyrint mee te maken.


Strik eraf
Mevrouw N. Geneugelijk-Verhoef is gevraagd de openingsdaad te verrichten. Zij mag het scherm van het fietslabyrint onthullen, dat feestelijk zit ingepakt met een mooie strik. Na het applaus dat volgt, stapt mevrouw Geneugelijk op de fiets en laat de bewoners zien waar je met dit uitgebreide fietslabyrint allemaal kunt fietsen: op talloze plekken in Nederland. Maar je kunt ook kiezen voor Europa, bijvoorbeeld in de Ardennen of bij het Gardameer. En zelfs wereldwijd, zoals Indonesië of de Verenigde Staten. Daarnaast kan er worden geschaatst in Nederland of kun je snorkelen.

Rijsvelden en bananenbomen
Mevrouw Geneugelijk maakt een fietstocht op Java. Met een lekker zonnetje rijden we langs palmbomen en rijstvelden. ‘Kijk, dat zijn bananenbomen!’ zegt een bewoner. Mw. Geneugelijk wordt ingehaald door een brommertje. ‘Als u iemand tegenkomt, moet u natuurlijk wel groeten in het Javaans!’.

We gaan nog even onderwater fietsen. Heerlijk tussen de vissen door. Het fietslabyrint laat echte onderwater geluiden horen. ‘Kijk, een hele school vissen!’ wijst een bewoner.

Tot slot gaan we nog even met elkaar op safari. De bewoners kijken geïnteresseerd naar het scherm. En mevrouw Geneugelijk maar trappen! We fietsen tussen de giraffen door. ‘Straks krijg je nog een lik’, zegt een van de bewoners.

Grenzeloos fietsen
De uitbreiding van het fietslabyrint is gekocht van de opbrengst van de zomerfair van 4 juli jl. Gedurende één jaar kan er grenzeloos worden gefietst. ‘Volgend jaar weer een zomerfair hoor!’, is de mening van een medewerker.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten