Foto:

Betty van bijna 100 jaar geniet van de Luisterkring

  •   keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Om de veertien dagen komt in het Van Cappellenhuis de Luisterkring bij elkaar en steeds heeft één van de leden de beurt om zijn of haar favoriete, meest klassieke, muziek aan de anderen te laten horen. Het is verrassend en inspirerend, al die verschillende bijdragen. Maar het is niet alleen de muziek die de leden bindt, ook de gezelligheid is een belangrijke factor.


Dat is zeker ook waarom Betty Bausch (4 april 1919!) zo graag de Luisterkring bijwoont. Betty is een Joodse overlevende van de Holocaust, die tot vorig jaar over de hele wereld voordrachten hield over de gevaren van rassendiscriminatie en vooroordelen. Zij woont in Israël, maar heeft ook een huis aan de Bermweg in Capelle. Altijd als zij in Nederland is, komt ze naar de Luisterkring. In mei werd zij ernstig ziek terug naar Israël vervoerd. De verrassing was dan ook groot toen het bericht kwam dat ze toch weer in Nederland was en graag naar haar oude muziekvrienden wilde komen. Het werd een klein feestje!

Wil je ook eens komen? Dat kan op woensdag van 10.30 tot 12.00 uur, data 5 en 16 december, 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april, 8 en 22 mei. Kosten 6,00 euro per bijeenkomst (inclusief koffie/thee). Informatie en aanmelden: Marja Smit. E: marja@vancappellenhuis.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten