Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Naald en draad

Algemeen 51 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de krant (editie Capelle) van deze week.

Truien, vesten, pullovers, sjaals. Wat ik al niet gehaakt heb, de lijst is eindeloos. En sinds Hollywoodsterren hun handwerkjes openlijk delen op de sociale media is het weer helemaal hip! Ik vergeet trouwens bij mijn opsomming pannenlappen te vermelden. Witte pannenlappen met een rood randje. Op de huishoudschool gemaakt speciaal voor Moederdag. Was deze opleiding toch nog ergens goed voor want verder zijn huishoudelijke taken niet aan mij besteed. Het moet, maar verder…
Mijn moeder was destijds erg blij met mijn presentje. Pas toen de haakwerkjes vergeeld raakten verdwenen ze in de kast. Moederdagcadeautjes gooide mijn moeder nooit weg. Als dat geen liefde is.

Heeft u nog restjes?

Na de haaknaald kwamen de breinaalden in beeld. Wederom was de lijst met kledingstukken oneindig. Menig vriendin werd verrast met een zelfgemaakt kledingstuk uitgevoerd in honingraatsteek, gerstekorrel of ajour. Ik kreeg er overigens wel de zenuwen van. Eenmaal het patroon uitgezocht en de steken opgezet moest en zou het werk af en wel rapido! ‘t Is pas opgehouden na een inbraak in mijn woning waarna ik mijn laatste creatie totaal geruïneerd terugvond. Eenmaal de zooi opgeruimd, heb ik nooit meer een breinaald aangeraakt. Misschien moet ik de ongenodigde gasten wel dankbaar zijn. Stoppen gaf enorme rust. Overigens, in Capelle is men ook druk met breipen en haaknaald. Zo weet ik dat er wekelijks negen dames bij elkaar komen en lapjes breien of haken welke later, aan elkaar gezet, een kroeldeken vormen. Deze dekens zijn bestemd voor mensen die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Maar haken en breien gaat niet zonder wol dus mocht u ook uw naalden aan de wilgen gehangen hebben, deze groep vrijwilligers neemt uw resten wol graag over. Meer informatie: serre01@live.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 15 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15