Eerste Hagelpastadag wordt gehouden in Putten
Algemeen
41
keer gelezen
Capelle - Opa Henk Kramer uit Capelle aan den IJssel en Yvon Strooker, uitvinders van het nieuwste broodbeleg ‘Hagelpasta’, kiezen op zaterdag 15 december Putten als locatie voor de eerste HagelpastaDag. Het verhaal is bekend. Opa Henk had een weddenschap met zijn kleinzoons om een nieuw broodbeleg op de markt te brengen. Natuurkundig was dit onmogelijk maar vorig jaar werd Hagelpasta toch met hulp van de Puttense Yvon Strooker via radio- en televisieprogramma’s wereldkundig gemaakt. Michelin Sterrenkoks ontdekten het als culinair hoogstandje en Hagelpasta is intussen bij zo’n 200 winkels in Nederland en België verkrijgbaar. Een opmars als originele ‘snack’ op oude kaas bij het aperitief lijkt intussen niet te stoppen. De eerste HagelpastaDag wordt georganiseerd in kookwinkel La Culina aan de Kerkstraat 17 in Putten. Inspelend op het “Winterfeest” dat op die dag eveneens in Putten zal plaatsvinden beloofd dit een Culinair hoogtepunt te worden. Kookworkshops en proeverijen vinden plaats terwijl Puttense Hagelpasta-winkels zoals Domburg’s Kaas, Noten & Wijn, Landwinkel “de Vrolijke Geit” en La Culina met hun producten voor Culinaire verrassingen zorgen. Dat belooft wat! Ter gelegenheid van HagelpastaDag ontvangt iedereen bij aankoop van een pot Hagelpasta een zak Pure Belgische Chocolade Crispy’s gratis. “Zolang de voorraad strekt”, aldus opa Henk.