Afbeelding
Foto: Pexels.com

Statement gemeente Capelle aan den IJssel en BLICK op onderwijs

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - Naar aanleiding van de verschijning van het rapport van de Rotterdamse Ombudsman over klachten die daar door BLICK zijn ingebracht, willen de gemeente Capelle en BLICK onderstaand statement delen.

De gemeentelijke Ombudsman Rotterdam heeft vandaag het onderzoeksrapport uitgebracht naar aanleiding van de klachten van onderwijsstichting BLICK op onderwijs over het handelen van de gemeente Capelle aan den IJssel. Als gevolg van de voorgenomen sluiting van een van de nevenvestigingen van BLICK, ontstond in 2017 een meningsverschil tussen de gemeente en het openbaar onderwijs. Het rapport van de Ombudsman Rotterdam stelt BLICK op onderwijs op drie  van de vier klachten in het gelijk. Het Capels college van B&W en BLICK zien het rapport van de Ombudsman als moment om het verleden te laten rusten en samen naar de toekomst te kijken. 

Wethouder Dick van Sluis (onderwijs): “We hebben een bewogen periode achter de rug. Het rapport van de Ombudsman wijst ons op verbetering. We erkennen dat bepaalde zaken in dit dossier beter en anders hadden gekund. Het is nu tijd om hier een streep onder te zetten en samen te werken aan een mooie toekomst voor het openbaar onderwijs en dus aan de toekomst van kinderen in onze gemeente.”

Mini Schouten (College van Bestuur BLICK): “Het is onze gezamenlijke wens om, ieder vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid, de samenwerking te optimaliseren. Op deze wijze willen wij het belang van het openbaar onderwijs dienen en scholen de ruimte geven om goed onderwijs te verzorgen binnen de gemeente Capelle aan den IJssel. Op bestuurlijk niveau werken we hard aan verbetering van de relatie tussen de gemeente en BLICK op onderwijs.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 23 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30