Ben Spork geeft instructies aan twee van zijn spelers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ben Spork geeft instructies aan twee van zijn spelers. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

CVV Zwervers zoekt stabiliteit

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Voor aanvang van dit voetbalseizoen sprak Zwervers-trainer Ben Spork de ambitie uit om met zijn elftal in de top 5 van de eerste klasse zondag te eindigen. “Dat bleek iets te rooskleurig ingeschat”, glimlacht hij nu. “We gaan ons eerst maar eens proberen op te werken naar de middenmoot.”

Door Jan J. Timmer

Spork’s aanvankelijke optimisme was zeker niet onterecht. Zwervers was via de nacompetitie gepromoveerd met een heel aardig elftal en kreeg er deze zomer een aantal prima voetballers bij. Kortom: Een mooi plaatje. Gaandeweg het seizoen echter bleek het team de stabiliteit te missen om tot constante prestaties te komen. “Er waren teveel wedstrijden bij waarin we door persoonlijke fouten één of drie punten misliepen”, herinnert de Capelse keuzeheer zich pijnlijk. “Er zijn situaties waarin je de bal op je punt moet nemen en in het uienveld schiet, maar bij ons lopen er jongens rond die op zulke momenten kiezen voor een leuke voetballende oplossing. Ook pas tegen VUC was er weer zo’n moment. We stonden met 1-3 voor en er was nog maar even te spelen. En ja hoor.... het probleem deed zich weer voor en dat betekende seconden later de 2- de blessuretijd moesten we vervolgens nog alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Dat geeft onnodige spanning.”
Ben Spork doet uiteraard enorm zijn best om ‘de fouten’ uit zijn team te filteren. “Het is een kwestie van blijven hameren op de dingen die beter kunnen en moeten, in de hoop dat er verandering optreedt. Lukt dan ten lange leste niet, dan moet je misschien gaan schuiven. Ik weet echter ook dat dit een leergierige en fijne groep spelers is. Voetballers die het in zich hebben om Zwervers goede resultaten te laten halen. In deze afdeling staan we weliswaar vrij laag geklasseerd, maar ik heb met uitzondering van Moerse Boys nog geen club gezien die écht beter is dan de onze. Dat biedt perspectief.”

CVV Zwervers kan voorlopig geen beroep doen op sterkhouders als Ben de Vries Kevin den Boer en Jason Postema. Ook Dennis de Haan is voorlopig niet inzetbaar. Bij de aanvaller keerden de hartproblemen waar hij al eerder in zijn loopbaan mee te kampen had, onlangs terug. Reden voor hem om prestatiesport op een laag pitje te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 8 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55