(Foto: Jan Kok)
(Foto: Jan Kok) (Foto: Jan Kok)

Geldplannen nu ook in Capelle aan den IJssel

  •   keer gelezen

Capelle - Geld tekort of over aan het eind van de maand, geen overzicht van geldzaken of geldzorgen: dat zorgt voor onrust. Om mensen met geldzorgen te helpen, biedt de gemeente Capelle aan den IJssel Geldplannen van het Startpunt Geldzaken aan via www.capelleaandenijssel.nl/geldplannen. Al meer dan 117.000 Nederlanders uit 154 gemeenten maakten voor zichzelf een geldplan.


Mensen die een geldplan invulden, kregen soms hulp om hun geldzaken in balans te krijgen. De budgetmaatjes en vrijwilligers van de wijkwinkels en huizen van de wijk bieden die hulp in Capelle. Wethouder Harriët Westerdijk ging bij hen op bezoek tijdens hun training over de geldplannen. Daar bedankte ze hen voor hun hulp. “In Capelle zijn we er voor elkaar. Jullie kunnen Capellenaren helpen met invullen en uitvoeren van hun geldplannen. Ik ben daar erg blij mee, want voor iedereen geldt: geldzaken in balans betekent een gerust gevoel!”

Op www.welzijncapelle.nu onder ‘Huis van de Wijk’ staan de adressen en openingstijden van de wijkwinkels. De vrijwilligers weten de weg naar incassobureaus, schuldhulpverlening, betaalregelingen, belasting- en bankzaken. Ook helpen zij bij het aanvragen van voorzieningen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten