Foto:

Raemon Sluiter wás al coach van het jaar!

  •   keer gelezen

Rotterdam - Voor tenniscoach Raemon Sluiter is de decembermaand dit jaar drukker dan anders. Hij geniet van een aantal weken thuis in Rotterdam maar ook nu er geen toernooien zijn, traint pupil Kiki Bertens zes dagen in de week. En vanwege haar succes zijn er dagelijks interviews. Omdat hij is genomineerd voor de titel sportcoach van het jaar is de landelijke pers ook bovenmatig in Raemon geïnteresseerd. Morgen wordt bekend of hij ook daadwerkelijk de veel besproken nominatie verzilverd.(Door Emile Hilgers)

“Deze periode zou ik het liefst hele dagen thuis zijn, maar de werkelijkheid is anders”, zegt hij. “Ik probeer zoveel mogelijk tijd te maken voor mijn vriendin en mijn familie. Ze snappen de situatie, en gelukkig kan Fatima tijdens het tennisseizoen af en toe mee op reis. Daardoor zijn we niet dertig, maar vierentwintig weken per jaar niet bij elkaar.”
Hij neemt de tijd voor interviews omdat het positief is als tennis in het nieuws is. “Het voelt een beetje als mijn plicht, ik heb mijn leven te danken aan dat gekke spelletje.” Precies een week voor het nationale sportgala op 19 december beantwoordde hij geduldig ook de onvermijdelijke vragen over de sportverkiezing. “Achter Kiki zit een heel team”, benadrukt hij. “Een coach kan het nooit alleen. Ik zou willen dat ze die titel een andere naam zouden geven: begeleidingsteam van het jaar.”

Hoewel hij liefst samen met Kiki en het team voor een prijs was gegaan, is wegblijven of de titel weigeren nooit een optie geweest. “Ik heb al een smoking gehaald, niet echt mijn ding. Het kan een leuk sportfeestje zijn, weet ik uit ervaring. In 2001 waren wij als Davis Cup-team genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar. We zijn het toen niet geworden.”
Hij kan er zelf geen column over schrijven. Na een paar jaar AD/RD schrijft hij alleen nog voor Veronica Magazine. Die column gaat over televisie, bijvoorbeeld ‘First Dates’. In september had de Rotterdamse krant wél een column óver Raemon, toen Wessel Penning hem vroegtijdig tot ‘coach van het jaar’ uitriep. Over de feestdagen meldt Raemon tot slot dat kerst in huize Sluiter vroeg wordt gevierd. “Op 24 december stap ik op het vliegtuig voor de Australian Open.”

Zeven titels

In Rotterdam-Rijnmond was Raemon Sluiter in 2016 coach van het jaar en eerder drie keer sporttalent en drie keer sportman van het jaar. Dat de Rotterdamse Award-uitreiking 11 februari plaatsvindt tijdens het ABN AMRO-toernooi in Ahoy betekent niet dat hij er beslist bij wil zijn. “Super gezellig om toptennis te kijken en bekenden te zien, maar als ik dan in Rotterdam ben, zit ik liever thuis.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten