Restafvalinzameling in de milieustraat in Goes; het afval moet on de toekomst beter worden gescheiden. FOTO: LEON JANSSENS
Restafvalinzameling in de milieustraat in Goes; het afval moet on de toekomst beter worden gescheiden. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: Frank Husslage)

Grofvuil gratis vervoeren met Irado-aanhangwagen

  •   keer gelezen

Capelle - Hoe krijgen inwoners van Capelle aan den IJssel gemakkelijk hun grofvuil bij de milieustraat? Met de nieuwe aanhangwagens van Irado. Vanaf woensdag 2 januari is het mogelijk om gratis gebruik te maken van twee aanhangwagens. De aanhangwagens zijn gestationeerd op de milieustraat van Irado aan de Groenedijk 12 in Capelle aan den IJssel.


Grofvuil is vaak lastig te vervoeren. Een kapotte koelkast, doorgezakt bankstel of oude tuinstoelen vervoer je niet gemakkelijk in een personenauto. Daarom heeft Irado twee aanhangwagens aangeschaft die inwoners van Capelle aan den IJssel gratis kunnen gebruiken om hun grofvuil te vervoeren. De gemeente Capelle aan den IJssel en Irado willen inwoners zo stimuleren om hun grofvuil naar de milieustraat te brengen waar het gescheiden wordt.

Milieustraat

Bij de milieustraat werken mensen die het aangeboden afval op de juiste manier scheiden. Veel afval kan worden hergebruikt. Dat betekent dat minder afval in de verbrandingsoven verdwijnt. Afval dat niet gescheiden wordt, wordt als restafval opgehaald door de vuilniswagen. Restafval verdwijnt in de verbrandingsoven. Bij de verbranding komt CO2 vrij. Door afval te scheiden leveren we dus samen een grote bijdrage aan het milieu.

Ophalen

Irado blijft het grofvuil ook ophalen bij de mensen thuis. Hiervoor kunnen inwoners via de website van Irado of de Irado App een afspraak maken. De aanhangwagen is een extra service. De aanhangwagen biedt inwoners de mogelijkheid om hun grofvuil op een goedkope, makkelijke en verantwoorde manier aan te bieden. Het is wel verstandig om van te voren telefonisch een afspraak te maken.

Voorwaarden

De aanhangwagens zijn te reserveren bij de Klantenservice van Irado via telefoonnummer 010 – 262 1000. Geïnteresseerden mogen 2 uur gratis gebruik maken van de aanhangwagen en betalen €50,- borg. Er gelden nog een aantal voorwaarden waarvoor getekend wordt bij ingebruikname van de aanhangwagen. Meer informatie over de aanhangers en de voorwaarden staat op de website van Irado www.irado.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten