Wethouder Wilson op bezoek bij de stichting Taalcoaching Capelle.
Wethouder Wilson op bezoek bij de stichting Taalcoaching Capelle. (Foto: )

Wilson bezoekt Taalcoaching Capelle

  •   keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Marc Wilson heeft een werkbezoek gebracht aan de stichting Taalcoaching Capelle, gevestigd in de Bibliotheek op het Stadsplein.


Wilson werd ontvangen door voorzitter Ruud de Groot, die samen met de twee andere bestuursleden de wethouder op een aantal hoofdlijnen bij praatte over zijn organisatie.

De stichting in zijn huidige vorm bestaat 2,5 jaar en heeft in die periode een groei doorgemaakt naar zo’n 80 vrijwilligers die meer dan 150 leerlingen helpen bij het verbeteren van hun Nederlands.

Na deze introductie kwam het hoogtepunt van de middag: wethouder Wilson ging in gesprek met 4 taalvragers en 3 taalcoaches. Tal van onderwerpen kwamen aan de orde: de achtergrond van de deelnemers, de gezinssituatie, de ambities voor de nabije toekomst, maar ook de namen van de Syrische lekkernijen waarmee een van de deelnemers ons verraste.

De wethouder was, zo zei hij aan het slot, onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de taalvragers, de motivatie om echt te participeren in onze samenleving en de inzet van hun taalcoaches daarbij.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten