Foto:

Een schaakfeest!

  •   keer gelezen

CAPELLE - Op zaterdag 22 december organiseerde schoolschaakvereniging Klim-Op in Capelle a/d IJssel het 39e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi. Het is een traditie, dat op de laatste zaterdag voor de Kerst jeugdschakers en jeugdschaaksters naar de Bongerd in Capelle a/d IJssel komen om daar dit altijd gezellige toernooi te spelen. Dit jaar waren dat er 64, afkomstig uit de regio, maar ook van daar buiten. Het werd weer een prachtig schaakfeest! De Klim-Oppers lieten zich van hun beste kant zien, want er gingen aardig wat prijzen naar hen.
De deelnemers waren in drie leeftijdsgroepen verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. Vooral in de jongste groep is het een prachtig gezicht om die jonge denkhoofdjes achter het schaakbord bezig te zien. Deze groep werd gewonnen door Denis Borisenko van de thuisspelende vereniging met 8,5 punt uit 9 partijen. Vera Dekker van DSC (Delft) was hier het beste meisje.
In de groep t/m 10 jaar was Yuko Paulzen van sc Messemaker (Gouda) de beste met 5,5 uit 7. Het beste meisje was Janice Fu van de thuisspelende vereniging. Verheugend was, dat de meisjes in de oudste groep t/m 12 jaar de dienst uitmaakten! Kathleen Velasco van ssv Klim-Op was met 7 uit 7 (!) onbedreigd de beste. Zij behoort in haar leeftijdscategorie ook tot de top van Nederland. Op de tweede plaats eindigde Ryan Staal van sv IJsselmonde/Barendrecht, maar op de derde plaats eindigde weer een meisje: Dana Verheij van de thuisspelende vereniging. Het beste meisje, uiteraard na Kathleen en Dana, was Yisha Chen van ssv Klim-Op.
De organisatie was in handen van Jan Sijbesma, schaakcoach bij ssv Klim-Op en zijn rechterhand Bep van Hoorn. Zij kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd toernooi, mede door de inzet van vele vrijwilligers.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten