Foto:

Joris’ kerstboom Bibliotheek Capelle Centrum

  •   keer gelezen

CAPELLE - Gisteravond was Joris’ kerstboom op televisie te zien, waarbij presentator Joris Linssen mensen dit jaar op uiteenlopende locaties vroeg naar wie zij ‘in het licht wilden zetten’. Afgelopen donderdag was Joris’ kerstboom echter al te beleven bij Bibliotheek aan den IJssel. Daar kwamen vele mensen, elk met hun eigen verhaal, samen om een wens in de kerstboom te hangen voor iemand die hun heel erg dierbaar is. Het werd een bijzondere, openhartige en sfeervolle bijeenkomst.


Bibliotheek aan den IJssel streed mee om een bezoek van Joris Linssen in de vestiging, een race werd gewonnen door Bibliotheek Gouda. Dat mocht de pret echter niet drukken; er was een prachtactiviteit opgezet om mensen samen te brengen en de mogelijkheid te bieden om hun wens voor een geliefde vorm te geven en op te hangen in de kerstboom in Bibliotheek Capelle Centrum.

Wensen en warme choco
Aan die oproep werd gehoor gegeven en zo zat een grote groep donderdag 20 december aan de lange tafel op de werkplaats in de bibliotheek om hun wens in een Joris’ kerstboom kerstbal te plaatsen. Medewerkers van de bibliotheek waren aanwezig om te luisteren naar de indrukwekkende verhalen én om iedereen te voorzien van warme chocolademelk, koffie, thee en iets lekkers.

Dierbaren in het licht
Wensen voor overleden dierbaren – mensen en dieren – maar ook wensen voor geliefden die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hartverwarmend was de intentie van de aanwezigen, om met hun wens werkelijk iemand in het licht te zetten. De activiteit werd dan ook als welkom en als zeer geslaagd ervaren door bezoekers die van de gelegenheid gebruik besloten te maken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten