Foto:

Meidenclub zoekt vrouwelijke vrijwilligers

  •   keer gelezen

Capelle - In de wekelijkse meidenclub van Welzijn Capelle ondernemen meiden tussen de 10 en 15 jaar allerlei leuke en creatieve activiteiten. De meidenclub heeft extra organisatorisch talent nodig om de meidenclub te helpen draaien. Gezocht: vrouwen met hart voor meiden!


De meidenclub is elke woensdagmiddag van 16.00 - 18.00 uur in cultuurpodium CAPSLOC aan de Pelikaanweg. Momenteel organiseert één vrijwilliger de wekelijkse activiteiten; de bedoeling is dat dat er twee worden. De meidenclub zoekt meerdere vrijwilligers, die per toerbeurt de meidenclub draaien. De activiteiten zijn deels op aanvraag van de meiden. Zo deden ze onlangs een kookworkshop en willen nog graag een graffitiworkshop doen. Afhankelijk van de eigen talenten en vaardigheden kunnen de vrijwilligers ook zelf een workshop geven.

Vertrouwensband
Door de vertrouwensband die de vrijwilligers opbouwen met de meiden, helpen zij hen om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen. De vrijwilligers meidenclub hebben ook een signalerende en vertrouwelijke functie. De activiteiten worden georganiseerd rond thema’s uit een methodiek jongerenwerk. Zelfbeeld, talenten & maatschappij, lichamelijk & seksualiteit, en sociale omgeving komen allemaal aan de orde.

Wat krijgt de vrijwilliger
De vrijwilligers meidenwerk geven, maar krijgen ook veel terug. Zoals de vrijwilligster die de meidenclub nu runt het zegt: ‘Ik vind het leuk om de jonge meiden goede raad te geven en hen te empoweren. Zo krijgen we een wereld met sterke, zelfstandige vrouwen!’ De nieuwe vrijwilligers werken samen in een team in opbouw. Met de professionele kinderbuurtcoach hebben zij regelmatig begeleidingsgesprekken. Bovendien kunnen alle vrijwilligers van Welzijn Capelle meedoen aan de trainingen en workshops van het Kenniscentrum (zie www.capelledoet.nl/kenniscentrum).

Wie de meiden zoeken
Vrouwen die geïnteresseerd zijn in de belevingswereld van jongeren en meiden, die het leuk vinden te organiseren en de meiden te coachen in hun ontwikkeling; die goed kunnen communiceren en problemen oplossen: die zoekt Welzijn Capelle! Aanmelden of vragen? Neem contact op met kinderbuurtcoach Cheryl Toemere, c.toemere@welzijncapelle.nu of 06 - 398 36 321.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten