(foto: Thinkstock)
(foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Week van Gebed in Capelle

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Zoals inmiddels bekend vindt er jaarlijks een Week van Gebed voor de eenheid van Christenen plaats. In 2019 is dat in de week van 20 januari tot 27 januari. Het thema is gekozen door de kerken in Indonesië en haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en uitsluiting. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit.

Ook in ons land ervaren we soms verdeeldheid in onze samenleving, aangewakkerd door radicaliserende groepen.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed - “Zoek het recht en niets dan het recht”- (Deuteronomium hfdst. 16 vers 10-20) volgt op een hoofdstuk waarin feesten het centrale thema is. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht.

God instrueert zijn volk iedereen bij het feest te betrekken: “Vier dan uitbundig feest, samen met uw zonen en dochters, uw slaven, uw slavinnen, en de Levieten, de vreemdelingen, de weduwen en de wezen die bij u in de stad wonen.” (o.a. Deuteronomium 16 vers 14).

Het zou mooi zijn als we in deze geest samenwerken en solidair met elkaar kunnen zijn.

Daarom doen gelovigen van verschillende kerkgenootschappen en denominaties hier in Capelle in 2019 weer mee aan de week van gebed. Samen bidden geeft een uniek gevoel van verbondenheid. Bovendien leer je elkaar en elkaars geloofsbeleving kennen. Andere gebedsvormen en verschillende geloofstradities zijn inspirerend en verfrissend.

We nodigen u van harte uit om mee te bidden tijdens de Week van Gebed die er is voor iedereen, jong en oud. Om samen te bidden, ieder op zijn eigen manier. God verbindt ons aan elkaar als wij ons aan Hem verbinden.

Op zondag 20 januari wordt in de zondagsdienst stilgestaan bij de start van de gebedsweek. Vervolgens is er van maandag 21 tot en met zaterdag 26 januari telkens in een andere kerk een gebedsdienst van een half uur (van 19.30 tot 20.00 uur). Na afloop van de dienst wordt alle gelegenheid geboden elkaar onder het genot van een kop koffie te ontmoeten. De gebedsweek wordt afgesloten in een avonddienst op zondag 27 januari te houden in kerkgebouw Nieuw Apostolische kerk, aanvangende om 19.30 uur.

Voor de kinderen vanaf 4 jaar is er op zaterdag 19 januari 2019 om 15.00 uur een kindermiddag in de Ontmoetingskerk in Capelle Schollevaar (Zevensprong 4).

Voor de oudere jeugd (vanaf 14 jaar) is er eveneems op19 januari ’s avonds een Praise en Prayer-Night van 19.30 tot 23.00 uur. De locatie is gelegen aan de Roerdomplaan 2.

Speciaal voor senioren is er op vrijdagmiddag 25 januari in de Vijverhof, Reigerlaan 251 ’s middags om 15.00 uur een gebedsdienst.

Zoals u ziet een ruim aanbod om op uw wijze mee te doen aan de gebedsweek. Bid u mee?

Namens de Samenwerkende Capelse Kerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53
• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 16 apr, 09:45
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 16 apr, 08:42