Afbeelding

IJsselland Ziekenhuis en Parnassia werken samen

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - Het Algemeen Klinisch Laboratorium (AKL) van het IJsselland Ziekenhuis breidt haar services uit voor de Parnassia Groep naar de regio Haaglanden. Een mooie aanvulling op de bestaande dienstverlening.

Vorige maand is deze samenwerking officieel gemaakt met de ondertekening van het contract tussen het IJsselland Ziekenhuis en de Parnassia Groep. Albert van Wijk, bestuurder IJsselland Ziekenhuis en Betty Kooijman, bestuurder Parnassia Groep hebben het contract ondertekend en kijken uit naar het voortzetten van een succesvolle samenwerking. Vanaf augustus 2012 verzorgt het IJsselland Ziekenhuis, in goede samenwerking met Star-SHL, de laboratoriumdiagnostiek voor Parnassia Groep in de regio Rotterdam. De Parnassia Groep biedt specialistische zorg aan mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen en verslavingsproblemen. Met de ondertekening van het vernieuwde contract is voor alle cliënten van de Parnassia Groep in hun directe leefomgeving laboratoriumdiagnostiek beschikbaar. Zowel in de klinieken van de Parnassia Groep als ook in de thuissituatie wordt er gezorgd voor bloedafnames en diagnostiek die door de behandelaren van de Parnassia worden aangevraagd. Daarnaast zijn er in de regio Rotterdam vele prikpunten beschikbaar waar ambulante Parnassia cliënten terecht kunnen voor een bloedafname. De diagnostiek wordt uitgevoerd op het AKL van het IJsselland Ziekenhuis waardoor alle behandelaren eenduidige informatie ontvangen in het Elektronisch Cliëntendossier van de Parnassia Groep. Per januari 2019 is de regio Rijnmond uitgebreid met de regio Den Haag. Ook hier werkt het AKL van het IJsselland Ziekenhuis vanuit dezelfde filosofie: samen met ketenpartners zorgen voor optimale service en kwaliteit. In de regio Den Haag wordt de bloedafname verricht samen met de partners Star-SHL en de bloedafnamepunten van de HMC-groep. Hiermee hebben ook de cliënten van de Parnassia Groep in de regio Den Haag maximale bloedafnamemogelijkheden binnen handbereik.

Het AKL van het IJsselland kan op deze manier aan de behandelaren en cliënten in de regio Rotterdam en Den Haag integrale medische zorg bieden voor GGZ-laboratoriumdiagnostiek.
Deze samenwerking zal per medio 2019 nog verder uitgebreid worden met de regio Rijnmond Zuid, Zuid-Hollandse Eilanden en Drechtsteden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws gisteren
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15