Grofvuil gratis en gemakkelijk vervoeren

Algemeen 42 keer gelezen

CAPELLE - Hoe krijgen inwoners van Capelle aan den IJssel gemakkelijk hun grofvuil bij de milieustraat? Met de nieuwe aanhangwagens van Irado. Vanaf woensdag 2 januari is het mogelijk om gratis gebruik te maken van twee aanhangwagens. De aanhangwagens zijn gestationeerd op de milieustraat van Irado aan de Groenedijk 12 in Capelle aan den IJssel.

Grofvuil is vaak lastig te vervoeren. Een kapotte koelkast, doorgezakt bankstel of oude tuinstoelen vervoer je niet gemakkelijk in een personenauto. Daarom heeft Irado twee aanhangwagens aangeschaft die inwoners van Capelle aan den IJssel gratis kunnen gebruiken om hun grofvuil te vervoeren. De gemeente Capelle aan den IJssel en Irado willen inwoners zo stimuleren om hun grofvuil naar de milieustraat te brengen waar het gescheiden wordt.

Milieustraat
Bij de milieustraat werken mensen die het aangeboden afval op de juiste manier scheiden. Veel afval kan worden hergebruikt. Dat betekent dat minder afval in de verbrandingsoven verdwijnt. Afval dat niet gescheiden wordt, wordt als restafval opgehaald door de vuilniswagen. Restafval verdwijnt in de verbrandingsoven. Bij de verbranding komt CO2 vrij. Door afval te scheiden leveren we dus samen een grote bijdrage aan het milieu.

Ophalen
Irado blijft het grofvuil ook ophalen bij de mensen thuis. Hiervoor kunnen inwoners via de website van Irado of de Irado App een afspraak maken. De aanhangwagen is een extra service. De aanhangwagen biedt inwoners de mogelijkheid om hun grofvuil op een goedkope, makkelijke en verantwoorde manier aan te bieden. Het is wel verstandig om van te voren telefonisch een afspraak te maken.

Voorwaarden
De aanhangwagens zijn te reserveren bij de Klantenservice van Irado via telefoonnummer 010 – 262 1000. Geïnteresseerden mogen 2 uur gratis gebruik maken van de aanhangwagen en betalen €50,- borg. Er gelden nog een aantal voorwaarden waarvoor getekend wordt bij ingebruikname van de aanhangwagen. Meer informatie over de aanhangers en de voorwaarden staat op de website van Irado www.irado.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 18 uur geleden
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws 19 uur geleden
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Man raakt te water bij Zwaarddans: slachtoffer gereanimeerd 112 14 apr, 18:20
Afbeelding
In beeld - Kunst- en Atelierroute 2024 geopend Fotoreportage 14 apr, 10:20
Afbeelding
Lachen om volkstuinperikelen in Isala Theater Nieuws 13 apr, 14:00