Afbeelding
Foto: Dijkrunners

Blue Monday Run in Capelle aan den IJssel

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Op maandag 21 januari organiseert Sportief Capelle de Blue Monday Run/Walk. Blue Monday wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. Deze maandag van de laatste volle week van januari is de dag waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Je kunt deze dag onder deskundige begeleiding hardlopen of wandelen. Als groep wandel je ongeveer een uur. Bij het hardlopen kun je kiezen uit 1 of 2 ronden van ongeveer 5 kilometer. Het is geen wedstrijd, maar de groep zal voor en achter begeleid worden door trainers van hardloopvereniging IJsselrunners. Er wordt gestart om 19.30 uur bij sporthal Schenkel. Hier zijn kleedkamers voor het omkleden. Na afloop is er voor iedereen een leuk aandenken.
Voor meer info mail naar info@sportiefcapelle.nl of bel naar 010 - 258 87 87 Kijk op de site van Mind via: www.doemeemetmind.nl/team/sportief-capelle.

Waarom bewegen? 

Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat bewegen in het algemeen absoluut depressieve klachten kan verminderen. We bewegen natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. 
Bewustwording van deze aandoening, waarbij steeds meer mensen op jonge leeftijd al mee te maken krijgen. Daarbij is preventie een belangrijk onderdeel van het werk van MIND op scholen. Als je ervoor zorgt dat jongeren zo vroeg mogelijk praten over hun (psychische) problemen, kun je op tijd hulp bieden. Daarmee voorkom je dat bijvoorbeeld somberheid uitmondt  in een depressie, of stress in een burn-out. Ook als kinderen en jongeren bijvoorbeeld worden gepest of problemen thuis hebben, is het belangrijk dat ze hier open over durven te zijn, zodat ze hulp kunnen krijgen voordat deze problemen kunnen verergeren of leiden tot psychische klachten. Daarnaast willen we met deze loop een aanzet geven tot samenwerking met scholen en de jeugdgezondheidszorg, daarbij kan Sportief Capelle op het gebied van bewegen een belangrijke rol spelen.
De activiteit is gratis, maar met je bijdrage help je mee om de app tegen depressie mede te financieren. ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15