Vincent Eisink en zijn partner Wendy Wessels gaan hun droom waarmaken in Brielle. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Vincent Eisink en zijn partner Wendy Wessels gaan hun droom waarmaken in Brielle. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

‘Onze droom verwezenlijken in Brielle’

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Vorige week verhuisden Vincent Eisink en Wendy Wessels met hun twee kinderen van Capelle aan den IJssel naar Brielle. De twee horecatijgers gaan daar met z’n tweeën een van origine waterskivereniging pachten. Eisink werd geboren in Rotterdam maar woonde zijn hele leven in Capelle en Wessels werd geboren in Schiedam maar werkte 20 jaar als kok in een restaurant aan het Stadsplein. Pas zes weken geleden kwamen zij via Facebook op het spoor van deze mogelijkheid om hun droom te verwezenlijken.

Door Annemarie van der Ploeg

“Ik zit al vanaf mijn vijftiende in de horeca en heb een paar keer in het buitenland gewerkt. Sinds 20 jaar werkte ik in een restaurant op het Stadsplein in Capelle. Mijn baas ging failliet en toen kwam dit op ons pad”, vertelt Wessels. “Na drie keer vier HAVO ben ik in de horeca beland. Ik heb tien jaar in de bediening gestaan en ben bij toeval in de keuken beland. Dat heb ik daarna vijftien jaar gedaan en toen ben ik bedrijfsleider bij ‘In den Boekenkast’ geworden. Maar dit in Brielle is wat wij wilden. We hoeven niet te investeren en de locatie is zo bizar perfect. We gaan het geweldig maken”, legt Eisink uit.

Eisink is heel enthousiast over het verwezenlijken van zijn droom. “We konden in Brielle een van origine waterskivereniging pachten. Er is een jachthaven, waar 105 boten kunnen liggen en er is een aanlegsteiger, waar dagjesmensen hun boot kunnen neerleggen. De leden van de vereniging hebben een camping met 35 huizen, waar ze vanaf maart tot einde van het seizoen blijven. Wij moeten ervoor zorgen dat de leden op vrijdag een snack kunnen eten, op zaterdag lekker kunnen dineren en op zondag kunnen borrelen en barbecueën. Wij leveren dan de vleespakketten. Verder kunnen wij van alles organiseren. Er is een zaal voor 200 personen en een terras, wat overdekt kan worden, voor 50 personen. Voor de kinderen is er een speeltuin en een buitenglijbaan in het water en verder vind je er een tennisbaan. tafeltennis, voetbal en biljart. Onze bedrijfsnaam is BOTYQ, genoemd naar de kinderen, Bo (2) en Tygo (bijna 13), maar dan met een q op het eind met een lus eraan waar en bootje op komt. Maar wij houden Clubhuis Nautica of Brasserie Nautica aan.” Dit jaar bestaat de vereniging 60 jaar. “Er zijn heel veel evenementen gepland met grote optredens. Alles gaat over het water en komt langs ons dus dit is een super locatie”, vertelt Eisink.

Beide partners hebben nog een ultieme droom. Eisink legt uit: “Dit vijf jaar doen en daarna naar het buitenland. We houden beide van Azië maar dat is moeilijk, dus het zal wel meer richting Spanje worden; een B&B met een barretje erbij.” Wessels vult aan: “We willen nu nog niet weg, want mijn zoon heeft zijn vader hier. Als hij ouder is, wordt het wat makkelijker voor hem om naar Nederland te vliegen. Maar dat is onze ultieme droom en dat gaat lukken!”

Zonder buren langs het Brielse Meer wonen is het heel anders dan in Capelle wonen. Eisink lacht. “We wonen nu met de eendjes en de konijntjes.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 11 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15