De dames van de Algemene Capelse Zwemvereniging (AZC) in actie tijdens het NK.
De dames van de Algemene Capelse Zwemvereniging (AZC) in actie tijdens het NK.

Nederlands kampioenen.. Jonge ACZ-ploeg flikt het wéér!

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Ongeveer 120 deelnemers vanuit 18 verschillende verenigingen uit heel Nederland lieten de kunst van het synchroonzwemmen zien tijdens de Nederlandse Kampioenschappen afgelopen weekend. De Algemene Capelse Zwemvereniging ACZ werd twee keer Nederlands kampioen op de verschillende onderdelen en nam en passant nog drie zilveren en drie bronzen medailles mee naar huis.

Negen zwemsters van ACZ vertrokken afgelopen vrijdag met trainers, familie en fans naar het Sportstadion Abe Lenstra in Heerenveen voor het NK Synchroonzwemmen voor Senioren (18+). Niet dat alle zwemsters al Senior zijn: vijf van de negen zijn nog Junior (15-17 jr) of zelfs Age2 (12-15 jaar). Maar deze jonge ploeg is een belofte voor de toekomst. Drie weken geleden nog, tijdens een landelijke wedstrijd, pakte dit jonge team al het goud op alle onderdelen.

Eerst vinden de Technische Uitvoeringen (TU) plaats. Manolya Yapar en Kim Schallenberg kregen het zilver omgehangen. Bij de TU soli werd Kim Schallenberg de nieuwe Nederlands kampioen, duetpartner Manolya Yapar behaalde brons. De ACZ-ploeg (red: Kim, Manolya, Marleen, Laura van M, aangevuld met Laura Sijben, Maria Lorenzini, Hester Cup, Thara Maas en reserve Floor Schallenberg) zwom met hun TU naar een tweede plaats, een mooi uitgangspunt voor de definitieve ranking na de Vrije Uitvoeringen (VU) op zondag.

Die dag startte al vroeg met de VU duetten. De ACZ-duetten Kim Schallenberg/Manolya Yapar en Laura van Meel/Marleen Brandhorst zwommen een nieuw persoonlijk record. Zij waren terecht heel tevreden met hun welverdiende zilveren en bronzen plak. Bij de VU soli werd Kim Schallenberg de nieuwe Nederlands Kampioen. Maria Lorenzini zette een mooie uitvoering neer en won het brons. Manoly Yapar, Hester Cup, Floor Schallenberg bezetten achtereenvolgens de vierde, vijfde en zesde plaats en Laura Sijben sloot het ACZ-succes met een mooie achtste plaats met mooie punten. Deze NK-dagen eindigden met de VU Ploegen. De ACZ-ploeg naderde de ploeg ZPCH met deze Vrije Uitvoering tot op 0.6 punt. Met de resultaten van de Technische Uitvoering van de dag ervoor, gingen zij uiterst tevreden met de zilveren medaille naar huis. En als kers op de taart ontving ACZ ook nog eens de Synchrobokaal voor het meest behaald aantal punten tijdens dit toernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 21 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 21 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35