Foto:

Drukke periode voor VCN heren 1

  •   keer gelezen

Capelle - VCN heren 1 heeft de afgelopen 2 weekenden liefst 3 wedstrijden moeten afwerken in de Topdivisie van het Nederlandse volleybal.


Op zaterdag 16 maart ontving VCN Donitas uit het hoge noorden. De Groningers hadden in de heenwedstrijd de Capellenaren overtuigend met 3-1 weten te verslaan. Het was dus tijd voor revanche; en die kwam er! Waar Donitas in Groningen VCN redelijk dol wist te spelen was daar nu totaal geen sprake van. VCN speelde solide, maakte weinig fouten en wist aanval van de gasten consequent te ontregelen. De eerste set werd door wat eigen fouten nog relatief spannend met 25-22 maar de 2e en 3e set waren met tweemaal 25-19 overduidelijk. Dit tot frustratie van de Groningers die gingen afreageren op het scheidsrechterlijke duo. Het maakte niet uit, een duidelijk 3-0 voor VCN!

Op zondag 17 maart stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Ditmaal weer met gasten uit het (iets minder) hoge noorden. Sudosa uit Assen mocht in de Oostgaarde proberen te vechten voor lijfsbehoud. Dit leek in eerste instantie niet te lukken; een degelijk VCN pakte een 18-14 voorsprong en leek simpel op 1-0 te komen. Eén fantastische serviceserie bracht daar verandering in en plotseling was het 1-0 voor Sudosa. Dit schudde VCN wakker en met tweemaal 25-15 stond het in no-time 2-1 voor de Capellenaren. In de 4e set leek een simpele 3-1 in de maak maar Sudosa vocht voor wat het waard was en VCN moest uiteindelijk nog tot het uiterste gaan om met 27-25 de 3 punten veilig te stellen.

Een druk weekend, maar met 6 punten een mooi resultaat! Een week later, op 23 maart, stond er een pittige uitwedstrijd op het programma tegen HLB van Daal/DS. De gastheren van deze week waren matig aan het seizoen begonnen maar zijn de laatste tijd niet te stoppen en zeker thuis vrijwel onverslaanbaar. Alleen titelkandidaat Reflex wist hier te winnen. Bovendien stond er deze wedstrijd  de prestige van de 4e plek op het spel; een heet potje stond de mannen uit Capelle te wachten!

Dat bleek ook wel uit de wedstrijd. Deze vloog gedurende 5 intense sets heen en weer; voorsprongen werden door beide teams gepakt en evenzo snel weer uit handen gegeven. Een bloedstollende 5e set moest uiteindelijk de beslissing brengen en hierin bleek HLB van Daal/DS met 15-13 nipt de sterkere. Een vervelend verlies want hierdoor lijkt VCN de 4e plek definitief te moeten laten varen. Nu is het tijd voor een weekend rust waarna de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma staat; op 6 april om 19:30 thuis tegen streekgenoot Inter Rijswijk! Wederom een wedstrijd om naar uit te kijken. Het seizoen van VCN gaat zeker niet als een nachtkaars uit!

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten