Nieuwe directeur, een frisse blik op het IJsselcollege

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle - Sinds drie weken is Henk Beesems de nieuwe directeur van het IJsselcollege: IJssel Lyceum (vwo/havo), havo-kansklas, mavo en vmbo. Als directeur praktijkonderwijs De Wiekslag was Henk Beesems al verantwoordelijk voor een deel van het IJsselcollege. Henk Beesems: “Ik verheug me erop om samen met het team verder te bouwen aan de kwaliteit van het IJsselcollege als geheel en het versterken van de verschillende onderwijstypen, elk in hun eigen kracht en tegelijkertijd effectief samenwerken: kleinschalig waar het kan, samen krachten bundelen waar nodig.”

Door de redactie

Henk Beesems benadrukt dat zijn eerste prioriteit ligt bij de ontstane situatie rondom lesuitval waardoor een aantal leerlingen van twee mavo-havoklassen, 2MH1 en 2MH2, te weinig uren onderwijs heeft genoten. Hieraan is in IJssel en Lekstreek afgelopen week aandacht besteed, op initiatief van een bezorgde ouder. Henk Beesems is erkentelijk dat ouders hun betrokkenheid hebben getoond: “Dit geeft ons de kans te verbeteren. Lesuitval door tekort aan leerkrachten is een landelijk probleem, echter aan ons de taak hiervoor een duurzame oplossing te vinden voor onze leerlingen.”
De bezorgdheid van de ouders is serieus genomen. De school heeft de leerlingen van de twee betreffende klassen opnieuw getoetst. Dit heeft geleid tot een extra lesaanbod rekenen, Nederlands en Engels, waardoor leerlingen de gemiste leerstof kunnen inhalen. Voor leerlingen waarvoor dit van toepassing is, wordt dit aanbod verfijnd met een maatwerkprogramma, gericht op het individuele kind. Henk Beesems: “Dit gebeurt op een evenwichtige manier. Het moet voor de leerlingen wel behapbaar blijven. Een juiste balans tussen onderwijs en vrije tijd is voor ons van even groot belang.”

Vorige week hebben oudergesprekken plaatsgevonden. De individuele situatie en het extra aanbod is besproken. Henk Beesems: ‘Veel ouders hebben aangegeven tevreden te zijn met de aanpak en de snelheid waarmee de school de handschoen heeft opgepakt. Met sommige ouders hebben we vervolgafspraken gemaakt.” “De docenten zijn zeer bereid om te helpen, en staan open voor ideeën. De maatwerkoplossingen voor leerlingen stemt mij positief”, aldus Desiree Dering die een dochter in 2MH2 heeft.
Graag geeft Henk Beesems ook een doorkijkje naar de toekomst. “Ambitie voor de nabije toekomst is het Studiehuis dat het IJsselcollege in eigen beheer gaat inrichten. Dit gaat in de meivakantie van start en wordt integraal onderdeel van ons onderwijsaanbod”. De school wordt in de vakanties voor een aantal dagdelen opengesteld. Leerlingen kunnen in een rustige omgeving, onder begeleiding, zelfstandig werken en vragen stellen over vakken waarvoor extra aandacht gewenst is. Zo kunnen zij zich de leerstof van bepaalde vakken nog meer eigen maken en zich extra voorbereiden op examens.

www.ijsselcollege.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 21 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws gisteren
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20