Leerlingen happy naar school bij Comenius Capelle

Algemeen 80 keer gelezen

Capelle - Niet alleen de kwaliteit van het onderwijs op het Comenius Lyceum en de Comenius Mavo in Capelle gaat omhoog; maar ook de sfeer. Beide scholen willen dat de leerlingen happy naar school komen en naar huis gaan, door ‘gastvrij onderwijs’ te verzorgen. “Naast het talentonderwijs willen voor 110 procent gaan voor gastvrij onderwijs, waarbinnen de leerlingen gezien worden, en zich prettig en veilig voelen.” Dat zegt Henk Collée, leraar lichamelijke opvoeding, die is benoemd tot aanjager van de gastvrijheid op het Comenius Lyceum en de Comenius Mavo. Hij probeert zelf een goede gastheer te zijn op de twee scholen en streeft nu in opdracht van de schoolleiding naar eenzelfde houding bij álle leraren en onderwijsondersteuners. “Een gastgerichte houding moet in het DNA van alle medewerkers komen, zodat iedereen leerlingen oprechte aandacht, veiligheid en comfort biedt.” De concrete invulling van gastvrij onderwijs blijkt over een paar weken, als de ideeën van een projectgroepje zijn uitgekristalliseerd.
 

Goodwill-acties
Dit schooljaar zijn er al verschillende goodwill-acties geweest, op initiatief van rector Pascal Scholtius. Zo werden leerlingen voor de herfstvakantie getrakteerd op een gratis broodje uit de schoolkantine, kregen ze voor Sinterklaas een chocoladereep en ontvingen de scholen hen na de jaarwisseling met (nep)champagne om met hun leraren te toosten op het nieuwe jaar. 
Ook de schoolgebouwen aan de Lijstersingel worden steeds leerlingvriendelijker. Dat blijkt uit het inrichten van studieplekken, en plaatsen van loungebanken en planten.

Gemiddeld een 9,5 voor veiligheidsbeleving
Leerlingen op de Capelse Comeniusscholen voelen zich al erg veilig, bleek onlangs uit een tevredenheidsonderzoek. Ze gaven gemiddeld een 9,5 voor hun veiligheidsbeleving; een bijzonder hoge score. 
Meer informatie op https://www.comenius.nl/Groep_8/Veiligheid.


De tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen en ouders wijzen erop dat zij hogere rapportcijfers geven voor het vwo, havo en mavo op het Comenius Lyceum. Deze gegevens staan op www.scholenopdekaart.nl.  
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 11 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55