Rijndam Revalidatie regelt slaapplaatsen voor de fietsers van Hersenletsel on Tour
Rijndam Revalidatie regelt slaapplaatsen voor de fietsers van Hersenletsel on Tour Foto: Rijndam Revalidatie

Rijndam Revalidatie biedt onderdak aan fietsers Hersenletsel on Tour

Algemeen 36 keer gelezen

Regio - Een groep van 30 mensen, getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) fietst van 9 t/m 14 mei 2019 door Zuid-Holland, Zeeland en Noord Brabant. Met dit jaarlijkse evenement wordt aandacht gevraagd voor NAH en de gevolgen hiervan. Tijdens de zesdaagse fietstocht worden verschillende verpleegtehuizen en revalidatiecentra als overnachtingsplaats aangedaan, waaronder Rijndam, waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt. Mensen kunnen zich nog aanmelden voor deelname aan Hersenletsel on Tour.

De zes etappes
De deelnemers, waarvan een deel met aangepaste lig- en duofietsen, fietsen de hele tour. Daarnaast is er elke dag een aantal wisselende fietsers, die 1 etappe meerijden. Het evenement wordt qua deelnemers bewust laag gehouden, omdat het vanwege prikkelgevoeligheid voor mensen met NAH al snel te druk kan zijn.

Dit jaar start de tour in Breda bij Revant met de 1e etappe naar Bergen op Zoom bij Amarant. Daarna de 2e etappe naar Goes bij Lindenhof Revant. De 3e etappe gaat naar Sommelsdijk, Nieuw Rijsenburgh met een overnachting in De Staver. Vervolgens de 4e etappe naar Capelle aan de IJssel bij De Zellingen Rijckehove. De voorlaatste 5e etappe gaat naar Dordrecht bij Rijndam Revalidatie. De 6e en tevens laatste etappe gaat weer naar de finishplaats in Breda.

Wilt u meefietsen?
De deelnemers fietsen per dag ongeveer 50 km, op hun eigen (aangepaste) fiets of samen met een van de begeleiders op een duofiets. Het evenement wordt ondersteund door de revalidatiecentra Rijndam en Revant, een revalidatietechnicus, het Rode Kruis en defensie. Dit jaar worden met name mensen gevraagd zich aan te melden uit Noord Brabant, Zeeland en Zuid-Holland die getroffen zijn door NAH. U kunt zich nog opgeven tot 9 april via info@hersenletselontour.nl o.v.v. dag- of weekfietser. Kijk voor inschrijving en verdere info op de website hersenletselontour.nl.

Medisch specialistische revalidatie na NAH
Meer dan 500.000 mensen in Nederland leven met de gevolgen van NAH. Per jaar zijn er ongeveer 85.000 nieuwe gevallen van traumatisch hersenletsel en ruim 40.000 nieuwe beroertes (CVA en TIA). Rijndam biedt mensen met hersenletsel gespecialiseerde revalidatiebehandeling en begeleiding op maat. Deze behandelingen zijn gericht op het functioneren na het hersenletsel op lichamelijk gebied, maar ook op het vlak van cognitief vermogen, gedrag en emoties. Ook voor de naasten is er begeleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15