Afbeelding

Kinderen van kinderdagverblijf Beestenboel bakken voor KiKa

28 mrt, 09:12 Algemeen 4 keer gelezen

Capelle - Het was een smaakvolle ouderavond op 21 maart bij Kinderdagverblijf Beestenboel in Capelle aan den IJssel. Daar kochten de ouders gezonde baksels waarvan de opbrengst geheel naar Stichting KiKa ging. Zo droeg Beestenboel een steentje bij aan de nationale bakmaand van de stichting die zich inzet om kinderkanker te genezen.

Kwetsbaarheid van kinderen
“Wij hebben dagelijks de zorg over veel kinderen”, vertelt Mirjam Oosterhoff-den Oudendammer, locatiemanager van de Beestenboel. “Daardoor kennen we de kwetsbaarheid van de gezondheid van kinderen extra goed. Wanneer wij als kinderdagverblijf ons steentje kunnen bijdragen om medische zorg voor kinderen te verbeteren, doen we dat dan ook graag. Vandaar dat we mee hebben gedaan aan de nationale bakmaand van KiKa.”

Gezonde baksels
Op 21 maart werd die bakmaand afgesloten: de ouderavond van Kinderdagverblijf Beestenboel werd verrijkt met gezonde en lekkere baksels. De kinderen hebben zelf appelflappen, gezonde muffins en taartjes gebakken. Tijdens de ouderavond werden deze verkocht om geld in te zamelen voor KiKa. Ook de ouders waren enthousiast: “Een lekkere en goede manier om de ouderavond op te leuken.”

€144,90 euro opgehaald met bakken van koekjes

Het is op Beestenboel niet bij bakken alleen gebleven. “We hebben de bakmaand aangegrepen om ook met andere passende thema’s aan de slag te gaan. Zo hebben we met de peuters uitgebreid gesproken en gelezen over gezonde voeding. Ook hebben we geknutseld. En als afsluiting hebben de kinderen geholpen met het uitrollen van het deeg, het maken van bakvormpjes en het snijden van de ingrediënten voor de producten voor de ouderavond.” De ouderavond heeft uiteindelijk €144,90 voor KiKa opgebracht. “Een supermooi bedrag, ter afsluiting van een mooie en informatieve maand.

Over IJsselkids
IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30