Impressie van Harmonie.
Impressie van Harmonie. (Foto: )

Woningbouwplannen voor De Hoven II realiteit

  •   keer gelezen

Capelle - Afgelopen week hebben de gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en projectontwikkelaar Blauwhoed de handtekeningen gezet onder de contracten voor de herontwikkeling van de Capelse wijk De Hoven II. Uiterlijk medio 2022 realiseert Blauwhoed met het plan Harmonie 200 nieuwe, gevarieerde huur- en koopwoningen.


Na jaren van plannen maken, zetten de gemeente Capelle, Havensteder en Blauwhoed nu echt stappen met de transformatie van de wijk in het centrum van de stad. Door de financiële crisis lagen de plannen lang stil, waarna in 2018 de gemeente en Havensteder deze weer nieuw leven inbliezen. Wethouder Dick van Sluis: “Soms duren projecten langer dan je wenst, maar het geeft je wel de tijd om samen de beste plannen te maken. Met Harmonie maken we samen een gemengd woonprogramma voor Capellenaren, in verschillende segmenten. De bestaande verouderde flats worden gesloopt en deels gerenoveerd.” De Hoven II bestaat nu uit 360 portiekwoningen. Van de twaalf portiekblokken verdwijnen er tien en worden er twee gerenoveerd. 200 nieuwe huur- en koopwoningen komen ervoor terug, zowel appartementen als diverse laagbouwwoningen.

Projectontwikkelaar Blauwhoed is na een intensief tendertraject geselecteerd om de wijk Harmonie te gaan realiseren. “Harmonie wordt een buurt waarin bewoners zich straks zó thuis voelen dat ze er heel lang en gelukkig willen blijven wonen”, vertelt Ralph Muller, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. “De wijk wordt zo opgebouwd dat er veel ruimte is voor ontmoeting. Het saamhorigheidsgevoel stimuleren we al vanaf begin af aan door middel van co-creatiesessies waarin toekomstige bewoners zélf kunnen bijdragen aan de totstandkoming van de wijk.”

Als alles volgens planning verloopt, start de verkoop van de nieuwbouw van de eerste fase begin 2020. Medio 2020 start de sloop van de bestaande woningen en start de bouw van de nieuwe woningen. Het streven is dat Harmonie voor het einde van 2022 klaar is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten