Impressie van Harmonie.
Impressie van Harmonie.

Woningbouwplannen voor De Hoven II realiteit

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle - Afgelopen week hebben de gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en projectontwikkelaar Blauwhoed de handtekeningen gezet onder de contracten voor de herontwikkeling van de Capelse wijk De Hoven II. Uiterlijk medio 2022 realiseert Blauwhoed met het plan Harmonie 200 nieuwe, gevarieerde huur- en koopwoningen.

Na jaren van plannen maken, zetten de gemeente Capelle, Havensteder en Blauwhoed nu echt stappen met de transformatie van de wijk in het centrum van de stad. Door de financiële crisis lagen de plannen lang stil, waarna in 2018 de gemeente en Havensteder deze weer nieuw leven inbliezen. Wethouder Dick van Sluis: “Soms duren projecten langer dan je wenst, maar het geeft je wel de tijd om samen de beste plannen te maken. Met Harmonie maken we samen een gemengd woonprogramma voor Capellenaren, in verschillende segmenten. De bestaande verouderde flats worden gesloopt en deels gerenoveerd.” De Hoven II bestaat nu uit 360 portiekwoningen. Van de twaalf portiekblokken verdwijnen er tien en worden er twee gerenoveerd. 200 nieuwe huur- en koopwoningen komen ervoor terug, zowel appartementen als diverse laagbouwwoningen.

Projectontwikkelaar Blauwhoed is na een intensief tendertraject geselecteerd om de wijk Harmonie te gaan realiseren. “Harmonie wordt een buurt waarin bewoners zich straks zó thuis voelen dat ze er heel lang en gelukkig willen blijven wonen”, vertelt Ralph Muller, ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed. “De wijk wordt zo opgebouwd dat er veel ruimte is voor ontmoeting. Het saamhorigheidsgevoel stimuleren we al vanaf begin af aan door middel van co-creatiesessies waarin toekomstige bewoners zélf kunnen bijdragen aan de totstandkoming van de wijk.”

Als alles volgens planning verloopt, start de verkoop van de nieuwbouw van de eerste fase begin 2020. Medio 2020 start de sloop van de bestaande woningen en start de bouw van de nieuwe woningen. Het streven is dat Harmonie voor het einde van 2022 klaar is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 14 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 14 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35