KCC/SO natural B1
KCC/SO natural B1 Foto: Pauline van Brero

KCC/SO natural B1 bereikt halve finales NK

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - KCC/SO natural B1 speelde afgelopen zaterdag 23 maart de kwartfinale om het Nederlands kampioenschap voor B-jeugd tegen één van de absolute topfavorieten voor de Nederlanse titel: DVO/Accountor B1.

De toeschouwers in de goedgevulde sporthal in Bennekom en de kijkers via de live Youtube-uitzending kregen een prachtige wedstrijd te zien. KCC/SO natural nam direct een 0-1 voorsprong en bouwde deze uit naar 10-13 bij de rust.

In de tweede helft kroop DVO langzaam dichterbij en kwam het beter in het spel. De wissels bij KCC/SO natural pakten weliswaar goed uit, maar met nog 2 minuten te spelen was het toch DVO dat op een 22-23 voorsprong kwam. Gelukkig maakte KCC/SO natural de 23-23 zodat er verlengd ging worden met vijf minuten zuivere speeltijd.

In de bloedstollende verlenging kwam DVO op voorsprong (24-23) en met nog één minuut te spelen leek winst voor de B1 een onhaalbare zaak. Daar dacht de ploeg zelf anders over. Eerst was het Mark van Schaik die de 24-24 aantekende en met nog 8 seconden te spelen was het Bas Stuurstraat die scoorde en zo KCC/SO natural B1 op een 24-25 voorsprong zette. Toen DVO niet meer scoorde in de resterende 8 seconden stond de zaal - qua Capelse supporters - op zijn kop. Een uitstekende prestatie: de halve finale is bereikt en dat tegen een ploeg waar in het begin van het zaalseizoen nog ruim van werd verloren in een oefenwedstrijd.

Zaterdag 30 maart a.s. speelt KCC/SO natural B1 de halve finale tegen DOS ‘46 B1 uit Nijeveen. De wedstrijd begint om 14:30 uur en vindt plaats bij gastvereniging Unitas in Harderwijk.