Haal zaden bij de Schollevaarse Voedselbank voor bijen

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Help de bijen en fleur je eigen tuin of balkon op met bloemen. Haal gratis biologisch bloemzaad af in de Bonvivant aan de Bonnefanten 45 en 81 te Capelle. De afhaaltijden zijn zondag 14 april 16-17:30 en dinsdag 16 april 16-17:30. Je ontvangt een zakje met zaden, goed voor zo’n 4 m2 aan bloemen.

Zaaien voor de bij: hard nodig!

Het gaat slecht met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen!

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Biologische bloemen welteverstaan, want bestrijdingsmiddelen zijn ontzettend schadelijk - ook voor levensbelangrijke insecten.

De uitdeelzakjes zijn mogelijk gemaakt door het platform The Pollinators en Nudge.

22 april is Nationale Zaaidag voor de bij

Benieuwd wanneer je moet zaaien? Doe het op 22 april! Deze dag is de Nationale Zaaidag, die in het leven geroepen werd door de Bijenstichting en imker Pim Lemmers. De afgelopen jaren gingen al duizenden mensen op 22 april naar buiten om te zaaien. Dat levert een heleboel voedselrijke bloemen op, én het creëert buzzz waardoor steeds meer mensen weten dat we beter met onze bijen om moeten gaan.

21 en 22 april is Nationale Bijentelling

In het weekend van 21 en 22 april organiseer Nederland Zoemt de ‘Nationale Bijentelling’. Meedoen is eenvoudig. Het tellen in je tuin of balkon duurt 20 tot 30 minuten. En je kiest hiervoor zelf een geschikt moment op 21 of 22 april. Tel bij voorkeur op een zonnig moment, dan heb je de meeste kans om (veel) bijen te zien. Inschrijven kan via nederlandzoemt.nl.

De Bonvivant

Het Gemeenschappelijk Wonen project de Bonvivant aan de Bonnefanten doet graag mee aan deze zaai-uitdeel-actie. De Bonvivant bestaat uit vijftig zelfstandige appartementen van verschillende formaten. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimten zoals: bergruimten, een barruimte, om te vormen tot (feest)zaal met podium, knutsel- en sportruimte, een groepskeuken en een logeerkamer. Er is een grote tuin met een terras, zitjes en speelvoorzieningen. Verder vormen ze een vereniging die zich samen inzetten voor de gemeenschap. Binnen De Bonvivant zijn er diverse werkgroepen actief en gezamenlijke activiteiten.

Onlangs plaatsen de bewoners al nestkastjes voor de gierzwaluwen. En ook insectenhotels voor bijen, vlinders en andere vliegende insecten.

De Initiatiefnemers

The Pollinators is een groeiende community van burgers en bedrijven die bestuivers en biodiversiteit belangrijk vinden. Door directe actie en campagnes leveren ze een positieve bijdrage aan het welzijn van onze bestuivende vrienden. En Nudge is voor iedereen die concreet aan de slag wil voor een betere wereld. Mensen en organisaties werken via Nudge samen om goede ideeën van onderaf te realiseren die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15