Fred Vollebregt in het Wijkpunt Torenhof waar onlangs het jubileum werd gevierd. (Foto: Margriet van Dam)
Fred Vollebregt in het Wijkpunt Torenhof waar onlangs het jubileum werd gevierd. (Foto: Margriet van Dam)

Zonnige toekomst voor Stichting Kennismakelaars

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Stichting Kennismakelaars bestaat tien jaar en vanuit Wijkpunt Torenhof is de stichting nog steeds actief. Hoe zien de vrijwilligers de toekomst?

Door Margriet van Dam

Fred Vollebregt is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de stichting. “We voldoen aan een behoefte”, verklaart hij waarom de stichting nog steeds bestaat. “We beginnen gewoon met iets en we kijken of het lukt. Bezoekers van de Torenhof bepalen wat ze hier willen doen. Er zijn tijden geweest dat mensen het leuk vonden om te breien en nu is rummikuppen heel erg in. Vooral ouderen uit de buurt komen hiervoor naar het Wijkpunt.”

Mooiste locatie

“Een nieuwe locatie hebben we niet op het oog, maar soms lopen we aan tegen het maximaal aantal bezoekers dat naar binnen mag, niet meer dan vijftig mensen”, vertelt Vollebregt. “Voor de bingoavond zijn vaak wachtlijsten. Toch willen we op dit moment geen nieuwe locatie. Er zitten natuurlijk ook financiële aspecten aan. We kunnen in de Torenhof prima koken en de toiletruimte is pas verbouwd waarbij een invalidentoilet is geplaatst. Het is absoluut een fijne locatie. We hebben niet het mooiste buurthuis, maar misschien wel de mooiste locatie. Het ligt mooi aan het water en het is er rustig. Alleen met onze jaarlijkse rommelmarkt is het druk en met Halloween.”

Regenboogcafé

Stichting Kennismakelaars gaat ruimte geven voor nieuwe activiteiten. “Verenigingen kunnen onze ruimte huren, zoals een gastouderbureau dat vertelt over kinderopvang of politieke partijen die hier willen vergaderen”, legt Vollebregt uit. “Het wordt ervaren als een prettige ruimte, hoewel het misschien een beetje ‘tante Pollewop’ is. Verder blijkt er behoefte te zijn aan een Regenboogcafé voor LHBTI (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen). We hebben gesproken met de gemeente en het COC en beiden vinden het een goed idee. We kijken of er inderdaad behoefte aan is door te starten in september. We organiseren het café twee of drie keer per maand. Ook gaan we meedoen met het Huis van de Wijk. Daarnaast krijgt de Eerste Nederlandse Mahjong Vereniging Rotterdam e.o. straks bij ons iedere maand een plek. Kennismakelaars helpt bij het promoten van de activiteiten.”

Veel belangstelling

Het was eerst spannend of Stichting Kennismakelaars kon blijven bestaan. “Wij gaan namelijk uit van de vraag naar activiteiten”, zegt Vollebregt. “Wil iemand bijvoorbeeld een cursus kantklossen organiseren, dan vragen we wat hij nodig heeft. Misschien heeft een activiteit geen aanloop, maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Ik zie daarom de toekomst zonnig tegemoet. We kunnen ons redelijk bedruipen, er is veel belangstelling en we vinden het leuk om te doen. Niemand wordt betaald, we doen het allemaal vrijwillig.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 17 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 20 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20