Kliekimus
Kliekimus Foto: Leo Snijders

Koningsdag in Capelle aan den IJssel; dit is er te doen!

Algemeen 102 keer gelezen

Capelle - Zaterdag 27 april 2019 viert Capelle a/d IJssel weer Koningsdag. Het Stadsplein is dit jaar weer beschikbaar voor de Koningsdag festiviteiten ook de jaarlijkse kermis zal er dit jaar weer zijn, dus het kan weer een super gezellige dag in Capelle worden.

Marktkramen:

Op zaterdag ochtend 27 April worden de kramen weer vroeg neergezet op het Stadsplein voor de jaarlijkse Vrijmarkt waar steeds meer mensen naar toe komen want de Capelse Konings markt is reeds een begrip in de wijde omgeving.

Op deze locaties zullen ongeveer 60 kramen staan en men kan er van alles vinden van souvenirs, platen, zelfgemaakte artikelen, speelgoed, kinderkleding, stroopwafels, Moluks eten heeft u wel eens met uw spullen op deze markt willen staan dan heeft u nu de gelegenheid, voor reservering kunt u een inschrijfformulier aanvragen via L.Snijders@hccnet.nl

De Capelse inwoners hebben een grote waardering uitgesproken voor deze dag in Cap a/d IJssel en dat is natuurlijk niet vreemd want een groep zeer betrokken vrijwilligers zijn het gehele jaar bezig om het jaarlijks nog aantrekkelijker te maken en ook in 2019 zijn zij daar naar hun mening weer in geslaagd met een keur aan artiesten uit binnen & buitenland

Deze vrijwilligers organiseerden reeds meer dan 32 jaar de Koninginnedag ( en nu dan voor het zesde jaar Koningsdag ) en wat eens klein op de Linie is begonnen is thans uitgegroeid tot Eén van de mega evenementen in Capelle a/d IJssel waar jong en oud plezier aan beleven.

Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle dat u zeker niet mag missen komt er weer aan

Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kunt tegenkomen op het Amnesty & Stadsplein.

Dragon Birds:

Deze Dragon Birds voeren een magische act op.

Alien Voyagers maakt gebruik van een verbazingwekkende visuele taal die de verbeelding prikkelt.

Op een zeer subtiele manier gespeeld gaat het over universele thema’s als oorsprong en vrijheid.

De Dragon Birds openen een groot eivormig object… sprookjesachtige muziek klinkt en het publiek is getuige van een wonder.

Men -Alien:

Martin Forget de persoon die komt met Men-Alien is een internationale artiest met optredens in Nederland / Belgie / Duitsland / Frankrijk / Oostenrijk en in maart gaat hij naar Bahrein voor de formule 1 Event.

Eindelijk is het mysterie opgelost! Het bewijs is geleverd! Ruimtewezens bestaan!

Het gaat hier dus niet om een groen mannetje of een slap aftreksel van een mens met veel te grote ogen en een te klein neusje, nee het gaat hier als het ware om een kruising tussen een mens en een alien. Het is een MEN–ALIEN.

Al eeuwenlang vragen mensen het zich af; bestaat er leven op andere planeten! En als dat bestaat, hoe zien die wezens er dan uit? Dit mysterie is nu voor eens en voor altijd opgelost. Er bestaat leven op andere planeten, en het wezen heeft maar liefst drie hoofden en 4 gezichten!

De MEN–ALIEN zoekt contact en hij probeert met de mensen te communiceren maar de communicatie is moeilijk. De MEN–ALIEN snuffelt de heel dag rond en hij raakt alles en iedereen aan. Hij komt dichtbij u… zelfs heel dichtbij!!! Is hij gevaarlijk? Komt dat zelf zien naar… de MEN–Alien

Koninklijke Lakei,

De Koning is helaas niet in de gelegenheid om zelf naar Capelle te komen maar hij heeft zijn Hoofd Lakei René opdracht gegeven om deze dag eens naar Capelle te gaan om te onderzoeken of hij volgend jaar eens naar Capelle a/d IJssel zal komen.

U komt de Hoofd Lakei dan ook de gehele dag tegen.

Grootmoeder:

Het wandelend huis komt dit jaar met een totaal nieuwe act en zal dit in Capelle voor het eerst aan het grote publiek presenteren.

Traag beweegt ze zich door de straten, alsof ze zich in een wereld bevindt waar tijd geen haast kent, dan opeens breekt ze uit haar Cocon.

Oud van buiten maar nog altijd jong van binnen, laat ze Capelle zien hoe het is om te spelen.

Een Poëtische en verrassende walk-act met korte intermezzo’s van dans en poppenspel

Heer Kliekimus:

Twee prachtige figuren van weleer, met botsende karakters verkennen zij de moderne wereld, als dat maar goed gaat.

Enthousiast verkent Heer Kliekimus op 27 april Capelle ad IJssel ondersteund door de traditie getrouwe lakei Cornelis die zijn heer behoedt voor gevaren.

Cornelis en heer Kliekimus hebben een diepe en complexe relatie van liefde en vernijn

DorsTvlegels

Vorig jaar waren zij er ook bij en ondanks de mindere weersomstandigheden maakten zij er toch nog een groot feest van.

De DorsTvlegels uit Leiden, een boerenkapel die ruim 33 jaar geleden is opgericht. Om precies te zijn op 1 april 1977. De toenmalige leden waren allemaal actief in een muziekvereniging. Het optreden als boerenkapel was toen een bijkomstigheid. Omdat men meer vrijheid wenste, wat betreft muziekkeuze en het blazen van een eigen partijtje (niet gebonden aan vaststaande bladmuziek), besloot men toen om voor zichzelf te gaan beginnen, en zich geheel toe te leggen op feestmuziek. Zo zijn De DorsTvlegels als onafhankelijke blaaskapel begonnen in 1977.

Diezelfde redenen van toen, gelden heden ten dage nog steeds. De belangrijkste reden van ons bestaan als boerenkapel, is om op een GEZELLIGE manier leuke muziek te maken. GEZELLIG wordt hierbij dan ook met hoofdletters geschreven.

Schminken:

Sabrina Menheer zal proberen alle kinderen die op het Amnestyplein zijn te Schminken, bij de kinderspelen zal zij de gehele dag aanwezig zijn

Maitre Pierre

Twee kindervoorstelling zullen er verzorgd worden door Maitre Pierre voor de deur van het mooie vakantie Chalet wat tijdelijk voor de verbouwingen op het Amnestyplein staan.

Om 11.00 uur tm 12.00 uur en van 14.00 uur tm 15.00 uur worden de kinderen vermaakt met een leuke show.

Verder is er de Smikkel en smul middag met pannenkoekjes, suikerspin, popcorn en laaf limonade, dit zal plaats vinden van 12.00 uur tm 16.00 uur

Muziek verzorging:

Remy Moerkerke zal de gehele dag de muziekverzorging voor zijn rekening nemen , hij staat op het Amnestyplein verzoek nummers kunnen aangevraagd worden.

Optreden van Remy Vesta:

Remy Vesta is 37 jaar en komt uit de Lier is nu een aantal jaar bezig met zingen en treed regelmatig op

Heeft tot nu toe 6 jaar in Maasland een optreden gegeven tijdens evenementen zoals de wielerronde en Koningsdag .

Vorig jaar heeft hij tijdens Koningsdag in Vlaardingen een opgetreden gegeven en zingen doet hij met plezier , hij gaat er mee naar bed en staat er weer mee op

Hij zingt Nederlandstalig en geniet elke dag van het zingen.

Met veel plezier zal hij dan ook om 13.00 uur een optreden bij het Amnestybeeld verzorgen

Capelse Brasband:

De Capelse Brasband NYP was er vorig jaar ook bij en dat hebben ze laten horen ook, u kunt ze haast niet missen maar voor de liefhebbers vanaf 14.30 uur tm 15.00 uur zullen zij zich laten horen

Kindermarkt:

Om veiligheids redenen moet de kinderkleedjesmarkt opgeschoven worden en kan dit vanaf het bruggetje bij de Lijsterflats tot aan de Slotlaan, dus ter hoogte van de Kermis mag men niet gaan zitten, u wordt op deze locatie verwijderd.

Kinderen en uitsluitend Kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan, ruim de kast eens lekker op en kun je op deze dag een extra zakcentje bijverdienen.

Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen en heeft de organisatie diverse verkopers laten verwijderen.

Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen, De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN en Lijstersingel IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam,

Aquabubble:

Altijd al eens in een grote doorzichtige bal op de vijver bij het Gemeentehuis willen lopen, nu dat is dan ook dit jaar weer mogelijk op 27 April met de Aquabubble

AQUABUBBLE is een 1.1 mm plastic bal met de diameter van 2,1 meter waarmee je op het water kan lopen, stoeien, rennen en gek kan doen!

Doormiddel van een rits kan je in de bal komen waarna je hem kan opblazen met onze blower, door de grote inhoud van de bal kan je er lang inblijven!
Het idee van deze bal bestaat sinds 1998 en komt uit Italie, in China is dit product al reeds een hype, verder is er een mogelijkheid om in een bootje rond te varen

Nieuw dit jaar in Capelle is de Aquaroller In deze enorme dubbelwandige cilinder van drie meter doorsnede kunnen maximaal vier personen tegelijk over het water lopen. Via de twee openingen aan de zijkanten kunnen de deelnemers instappen. De AquaRoller bestaat uit drie kamers waardoor deze extra veilig is!

Robert Baden Powell:

Ook de Scouting groep Robert Baden Powell is deze dag weer present met hun water activiteiten , heerlijk varen in hun kano’s op de sloot achter het Gemeentehuis, ook voor poffertjes en informatie over het Scoutingwerk kunt u bij hun terecht deze dag.

Kinderspelen op het Amnestyplein:

En mocht al dat straattheater en muziekgroepen niet genoeg zijn, vanaf 10.30 uur t/m 16.30 uur staan er weer een twaalf tal kinderspelen op het Amnesty plein, men kan een strippenkaart aanschaffen en deelnemen aan b.v. de Hindernisbanen, Stokkenvangen, Klauterbanen, Springkussen, Zeephelling, Bungerunbaan, Rodeostier en nog veel meer, bij inlevering van de Strippenkaart kun je ook nog eens wat snoepgoed of drankje uitzoeken.

De Lijstersingel tussen de Slotlaan en Rivierweg ( ook het fietspad ) zal op 27 April tussen 04.00 uur en 22.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.

Afval:

Om de kosten die vastzitten aan dit soort evenementen in de hand te houden willen we iedereen verzoeken zoveel mogelijk gebruik te maken van de afval containers die verspreid staan en de zolder niet achter te laten op het terrein maar alles gewoon weer mee naar huis te nemen en dan te deponeren in de ondergrondse containers of maandag in te leveren op de Gemeentewerf.

Kinderspelen:

De kinder spelen worden bemand door Capelse jongeren / ouders die zich deze dag geheel beschikbaar stellen om de Capelse kids / bevolking een grandioze verantwoorde Koningsdag te bezorgen.

De organisatie van deze dag ligt in handen van vele Capelse vrijwilligers van de Stg Capelse Festiviteiten die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verwezenlijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten Honkoop, Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Jos & Christa Schmets, Ruben Lodam, Dirk Fokkema en vele anderen.

www.Capelsefestiviteiten.nl / 06-20041117

Grootmoeder
Maitre Piere
Men Alien
Koninklijke lakei
Kinderspelen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15