Ron Timmers staat weer te popelen om aan de slag te gaan als trainer. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Ron Timmers staat weer te popelen om aan de slag te gaan als trainer. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Ron Timmers: ‘Blij dat het Capelle beter gaat’

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - Zijn gedwongen vertrek bij vv Capelle? Ron Timmers is de treurnis daarover ruimschoots voorbij. Liever kijkt de ervaren oefenmeester uit naar zijn nieuwe uitdaging: het trainerschap van Heerjansdam.

Door Jan Timmer

Zijn huidige ‘clubloze’ bestaan bevalt hem prima, zegt Timmers. “Ik hoef me ook niet echt te vervelen met een drukke baan overdag en het agentschap van het sportmerk Beltona”, glimlacht hij. “Bovendien is er sinds februari iets prachtigs in mijn leven bijgekomen: de geboorte van mijn kleinzoon Lev. Man, man, da’s echt genieten hoor! Mijn tijdelijk trainingsloze fase biedt daarnaast de vrijheid om voetbalwedstrijden te bezoeken. Heerlijk, gewoon lekker langs de lijn staan zonder verantwoordelijkheden. Aan de andere kant: ik verheug me er ook zeer op om straks weer voor de groep te staan en van achttien individuen een hecht team te smeden. Heerjansdam wil vol overtuiging en enthousiasme dat ik die klus aanga. Ik heb de ploeg een aantal keren zien spelen en mag vaststellen dat er een leuke selectie staat. Met een paar gerichte aanvullingen moet de club nieuwe stappen kunnen zetten.” Aan zijn vroegtijdige vertrek bij vv Capelle denkt Timmers nog af en toe. “Eigenlijk zat alles tegen wat tegen kon zitten”, zegt hij. “De selectie was destijds op papier sterk genoeg om in de derde divisie het hoofd boven water te houden en in de Hoofdklasse mee te doen om de bovenste vier plaatsen, ware het net dat we voortdurend dragende spelers in de ziekenboeg hadden zitten. Sommige van hen heb ik simpelweg nooit op het trainingsveld gezien. We liepen constant achter de feiten aan. Ik ben blij dat de club zich nu wat opricht sinds enkele belangrijke spelers weer inzetbaar zijn. Dat verdienen de mensen op ‘t Slot ook. Of ik de vereniging gefrustreerd achter me heb gelaten. Nee hoor. Dingen gaan zoals ze gaan. Daar heb je soms minder invloed op dan je zou wensen.”

“Natuurlijk heb ik ook niet alles goed gedaan in mijn jaar bij Capelle”, zegt Ron Timmers. “Mijn grootste fout was dat ik er tussentijds instapte zonder echt goed op de hoogte te zijn van hoe de club zich had ontwikkeld en hoe de selectie was samengesteld. Dat gebrek aan kennis had alles te maken met het feit dat ik lang in een heel andere regio had gewerkt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 11 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15