Trudy Slinger houdt een presentatie over dementie
Trudy Slinger houdt een presentatie over dementie (Foto: Adriana de Leeuw-v. Gammeren)

Boeiende mantelzorgavond in d’Amandelhof

  •   keer gelezen

Capelle - Woensdagavond 17 april komen de mantelzorgers van d’Amandelhof bij elkaar voor een mantelzorgbijeenkomst. De Hofzaal zit gezellig vol en er hangt een gemoedelijke sfeer.

Dichtbij
Teamleider Trudy Slinger houdt deze avond een presentatie over het ziektebeeld dementie. Ze begint met een paar prikkelende stellingen: ‘Niet op iemands naam kunnen komen, is dat vergeetachtigheid of het begin van dementie?’. Stress of bepaalde medicatie kunnen klachten geven die lijken op dementie.
Trudy legt het verschil uit tussen ouderdomsvergeetachtigheid en dementie. Ze gaat in op de verschillende vormen van dementie. Verder geeft ze praktische tips over het omgaan met iemand met dementie. Trudy brengt het onderwerp ‘dementie’ heel dichtbij.

Proeven
In de pauze is er volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. Er wordt genoten van de schalen met kleine gebakjes. Daarna neemt Marc Zuiddam ons mee in het onderwerp ‘voeding in de Bijbel’. Hij heeft allerlei heerlijk geurende kruiden uitgestald. Verder zijn er granaatappels, ongezuurde broden, olijven, dadels, vijgen en linzen. Marc vertelt over de functie die voeding in de Bijbel heeft en over de toepassing van verschillende zaden, kruiden en vruchten. Na dit boeiende verhaal mag er ook geproefd worden!

Gepassioneerd
Beiden sprekers vertellen heel gepassioneerd over hun onderwerp, dat hen duidelijk na aan het hart ligt. Zij weten hun gehoor te enthousiasmeren. Aan beiden worden nog allerlei vragen gesteld. Al met al een boeiende avond!


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten