Afbeelding

Veel talent op de Opgavedag Ouderen in Schenkel

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Op 29 maart jl. vond wederom een Opgavedag Ouderen in Schenkel plaats in Huis van de Wijk de Wel. De organisatie lag in handen van het opgaveteam Ouderen Schenkel, bestaande uit bewoners, organisaties en ondernemers uit de wijk. Middels flyers en een persbericht in de IJssel- en Lekstreek zijn bewoners geïnformeerd en geënthousiasmeerd. Zo’n 50 bewoners kwamen langs tijdens de Opgavedag.

Het thema was ‘ontdek jouw eigen talent’, want zonder dat je het zelf weet kun je veel meer dan je denkt! Tijdens het gevarieerde programma konden de enthousiaste bewoners onder andere bloemschikken, schilderen, een handmassage krijgen en meezingen met liederen van vroeger. Na afloop namen de meeste deelnemers hun paasstukje mee naar huis. Corrie van der Berg verzorgde de workshop bloemschikken en genoot van de onderlinge ontmoetingen. Naast een lunch met broodjes verzorgde Pameijer hapjes. Alfred Heijkoop, voorzitter van het WOP, was de dagvoorzitter.

Ieder zijn talent

In een prachtige paastak, uit de tuin van Bernard Geise, konden bewoners hun talent, middels een kaartje, ophangen. Verrassend was dat veel ouderen in de eerste instantie aangaven geen bijzondere talenten te hebben, maar na doorvragen kwamen er geweldige talenten naar boven, aldus buurtcoach van Welzijn Capelle, Novita Metz. Een onderneemster in de mode wil graag bij de volgende bijeenkomst kleuradvies geven en is daarnaast ook visagiste. Een aantal dames die gek zijn op oud Hollandse spelletjes, wil bij de volgende bijeenkomst graag helpen met het opzetten van het programma. Een andere bewoner is niet meer zo mobiel, maar wil graag vanuit huis het een en ander betekenen. Geweldig om te merken dat na doorvragen eigenlijk iedereen wel een talent heeft of graag een bijdrage wil leveren. De volgende bijeenkomst zal dan ook in het teken staan van Kijk! Dit is mijn talent!.

Alle bezoekers kregen een zakje met paaseitjes mee met een kaartje met daarop de tekst: Bedankt voor uw aanwezigheid. Zet uw talent in bij de eerstvolgende bijeenkomst op vrijdag 28 juni 2019!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 15 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 16 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35