'Ik werd vaak onderschat, maar wat mannen kunnen, kan ik ook. In de bouw hielp ik de mannen en gaf ik ze tips over wat ze beter konden doen.'
'Ik werd vaak onderschat, maar wat mannen kunnen, kan ik ook. In de bouw hielp ik de mannen en gaf ik ze tips over wat ze beter konden doen.'

Sule Balci geeft hout een tweede leven als tafel

Algemeen 147 keer gelezen

Rotterdam/Capelle - Sule Balci is eigenaresse van iQonya, een zaak met natuurlijke interieurproducten in Capelle aan den IJssel. Hier maakt ze verschillende meubels; van tafels tot vensterbanken. Dit was niet altijd makkelijk: “Ik had het gevoel dat ik mij extra moest bewijzen.”

Door Juliette Beukers

Het bedrijf bestaat nu anderhalf jaar en is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, ontstaan in Turkije. Haar familie heeft daar al jaren een vakantiehuis en als kind kwam Sule daar regelmatig. In de tuin lagen eeuwenoude wortels van olijfbomen en die haalde ze met haar vader eruit. Vervolgens maakten ze er samen decoratie en meubels van. “Na een tijdje was het hele huis ingericht met natuurlijke, zelfgemaakte producten. Vrienden die op bezoek kwamen reageerden er erg positief op en toen ontstond het idee om dit serieuzer aan te pakken.”

Na haar studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam startte ze het interieurbedrijf. Sule vertelt dat dit niet altijd makkelijk was: “Niet veel vrouwen beginnen een eigen bedrijf in deze branche. En dan kijken mensen toch wat kritischer naar je werk.” Ook tijdens haar studie merkte ze dat het echt een mannenwereld is. “Ik werd vaak onderschat, maar wat zij kunnen, kan ik ook. In de bouw hielp ik de mannen en gaf ik ze tips over wat ze beter konden doen.”

Haar vader had wél altijd vertrouwen in Sule en ze werkt nu mee in het bedrijf. “Mijn vader doet de productie in Turkije. Daar zoekt hij met een team naar hout dat op natuurlijke wijze is omgekapt of verloren is gegaan.” Het bedrijf gebruikt namelijk alleen natuurlijke producten en wil hout een tweede leven geven. “Geen stuk hout is hetzelfde. Dat is de reden dat klanten speciaal naar de winkel komen om iets unieks uit te zoeken.”

“Ik ben uiteindelijk heel blij dat ik deze stap heb genomen. Soms moet je niet teveel nadenken en gewoon doen.” In de toekomst wilt Sule graag uitbreiden en zo mogelijk een nieuw filiaal openen. “Waarschijnlijk hebben we dan ook nieuw personeel nodig en dan is een vrouwelijke timmerman meer dan welkom.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 19 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 19 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 23 uur geleden
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws gisteren
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 15 apr, 08:39