Afbeelding
Foto: Jan Kok

Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor Capelse buurtbus

Algemeen 55 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt 45 vrijwillige chauffeurs die vanaf september dit jaar de buurtbus Capelle - Kralingseveer kunnen gaan rijden. De buurtbus, een grote wens van het gemeentebestuur, verbindt vanaf het najaar de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel, s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingseveer met elkaar. Ook het IJsselland Ziekenhuis wordt opgenomen in de route. Kandidaat chauffeurs moeten, behalve een geldig rijbewijs B, minimaal eens per twee weken een dienst van vier uur beschikbaar zijn. Aanmelden kan via www.capellebouwtaandestad.nl/buurtbus en het algemene telefoonnummer van de gemeente Capelle: 14010.

45 chauffeurs nodig

De Capelse buurtbus wordt opgenomen in de dienstregeling en krijgt een vaste route.Verantwoordelijk wethouder Dick van Sluis is blij dat er na lang praten een buurtbus gaat rijden vanaf september: Een buurtbus zorgt ervoor dat Capellenaren uit de verschillende wijken gemakkelijker het Centrum, het IJsselland Ziekenhuis en de verschillende metrohaltes kunnen bereiken. Aanvullend vervoer dat we opzetten met partners als de RET waarvoor we veel vrijwillige chauffeurs nodig hebben. Overigens vind ik het fantastisch dat direct na een oproep de eerste chauffeurs zich al spontaan hebben gemeld. Capellenaren, blijf dat doen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de gewenste 45 vrijwilligers, vrouwen en mannen, spoedig gaan vinden. Ook de vorige maand aangetreden voorzitter Paul van Gink van de Buurtbusvereniging Capelle heeft er veel zin in: Het is een lang gekoesterde wens van veel wijkbewoners, en ik vind het leuk om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de realisatie van deze buurtbus. Als iedereen een duwtje geeft, krijgen we onze buurtbus snel aan het rijden.

De functie

De buurtbus is een 8-persoons bus. Voor de vaste route met twee voertuigen zijn (minimaal) 45 vrijwilligers nodig.Chauffeurs volgen kosteloos een opleiding die wordt aangeboden door de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel en de RET. Daarna kunnen ze worden ingedeeld in het rooster.

Samenwerking

De buurtbus is een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel,de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel (BVC), de Wijkoverlegplatforms (WOPs), de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel is opgesteld door de RET en is afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55