Afbeelding

‘Aan tafel!’ met andere mantelzorgers in de Bongerd

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Op maandag 6 mei aanstaande start het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle met het Mantelzorgcafé in de Bongerd. Tijdens een maaltijd, die verzorgd wordt in wijkrestaurant Schenkel, is er gelegenheid ervaringen te delen en andere ervaringsdeskundigen te ontmoeten.

Mensen die langdurig voor een naaste met een chronische ziekte of een beperking zorgen, krijgen na verloop van tijd vaker te maken met overbelasting. De tijd en energie om dingen voor zichzelf te doen raakt steeds sneller op. Aan de andere kant worden ze door de toenemende zorg ook vaak creatiever in het vinden van oplossingen en combineren van zaken.

Idee van mantelzorgers
Tijdens de Dag van de Mantelzorg in 2018 gaven mantelzorgers, die gebruik maakten van het diner in wijkrestaurant Schenkel, aan dat zij het heel prettig vonden om tijdens de maaltijd in contact te komen met andere mantelzorgers en hun verhalen te vertellen. “Het delen van verhalen geeft een positieve ervaring aan mantelzorgers, zolang het accent ligt op het uitwisselen van ervaringen. Het ontvangen van complimenten en waardering en het ontvangen en geven van steun, vinden hierbij haast vanzelfsprekend plaats,” zegt Dineke Schaaphok, coördinator Mantelzorg en Respijtzorg. Dineke of Alastair Roolvink, consulent Mantelzorg zullen aanwezig zijn bij het mantelzorgcafé.

Iedere twee maanden maaltijd voor mantelzorgers
In wijkrestaurant Schenkel wordt meerdere dagen in de week een gezonde en verantwoorde maaltijd aangeboden en bereid door en voor buurtbewoners! De keuken en verdere verzorging van de maaltijden wordt begeleid door medewerkers van Pameijer Werkt. Tweemaandelijks zal er een ‘mantelzorgcafé’ zijn. Hierbij kunt u als mantelzorger gebruik maken van een diner voor de prijs van € 4,00. Melk en water zijn inclusief, overige drankjes zijn voor eigen rekening €1,00.

Start op 6 mei
Het eerste mantelzorgcafé staat gepland op maandag 6 mei aanstaande. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur. De bijeenkomst eindigt ongeveer om 20.00 uur. Het mantelzorgcafé vindt plaats in wijkrestaurant Schenkel aan de Bongerd 14 in Capelle aan den IJssel. Aanmelden voor de maaltijd moet bij wijkrestaurant Schenkel, bellen kan naar Norbert de Wagenaar, 06 -127 520 78. Geef eventuele dieetwensen door.

Ook mantelzorger?
Ook mantelzorger voor iemand woonachtig in Capelle aan den IJssel en nog niet aangemeld bij Welzijn Capelle? Kijk dan op www.welzijncapelle.nu of bel met het Servicepunt Mantelzorg 010- 264 02 20

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 21 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20