Nieuwe Kinderwijkraad aan de slag in Oostgaarde

Algemeen 39 keer gelezen

De afgelopen weken zijn basisscholen de Pieter Bas, de Tweemaster, Ontdekrijk en PCB de Horizon weer druk geweest met het werven van nieuwe raadsleden voor de Vreedzame Kinderwijkraad van Oostgaarde. Middels verkiezingen of sollicitaties konden de leerlingen uit groep 6 en 7 kans maken op een plekje om hun school te vertegenwoordigen in de raad.

Capelle - Vorig schooljaar zetten de raadsleden zich in om na te denken over wat zij nodig vonden in de wijk Oostgaarde en lieten standpunten horen. Middels een mooi Wijkmanifest lieten zij hun stem horen en presenteerden zij de standpunten aan de Gemeente Capelle aan den IJssel en de wijk.

Kinderen hebben een duidelijke visie, zegt Isabelle van den Bergh, kinderbuurtcoach van Welzijn Capelle in de wijk Oostgaarde. Zij vinden het in hun Vreedzame wijk belangrijk dat de buurt schoongehouden wordt, er goed met elkaar en de natuur omgegaan wordt, we elkaar geen pijn doen maar elkaar helpen en aan iedereen denken die onze hulp nodig heeft.

Wijkmanifest

Het wijkmanifest is nog op verschillende plekken in de wijk te zien in de vorm van een poster, zodat iedereen weet wat de kinderen belangrijk vinden. Maar alleen je stem laten horen is niet genoeg. Het is ook belangrijk je in te zetten voor de wijk. Daarom gaan de raadsleden van dit jaar onder begeleiding van de kinderbuurtcoach een mooie actie bedenken en uitvoeren om hun manifest kracht bij te zetten. De eerste vergadering was op 21 mei jl. en de actie wordt uitgevoerd op 3 juli.

Vreedzame Wijk

De kinderbuurtcoaches van Welzijn Capelle zijn de coördinatoren van de Vreedzame Wijk in Capelle aan den IJssel. Zij betrekken organisaties en bewoners en streven naar een samenhangend opvoedingsklimaat. Meer weten over Onze Vreedzame Wijk? Kijk op www.welzijncapelle.nu en volg de Facebookpagina Onze Vreedzame Wijk Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 21 uur geleden
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 gisteren
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13