Capelle redde het vege lijf tegen Spijkenisse.
Capelle redde het vege lijf tegen Spijkenisse. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Totale opluchting bij Capelle

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle mag zich ook komend seizoen Hoofdklasser noemen. Ploeg van trainer Ton van Bremen onttrok zich via een 1-1 remise tegen Spijkenisse op de valreep aan de degradatie-nacompetitie. Zo eindigde een turbulent voetbaljaar in ieder geval zonder sportieve blamage.

Door Jan J. Timmer

Capelle - Een jaar dat lang gekenmerkt werd door malaise op het veld, bestuurlijke onrust, het vroegtijdige vertrek van trainer Ron Timmers en een technische commissie die steeds meer bekritiseerd werd en uiteindelijk het stokje overdroeg. Voeg daarbij een elftal dat na de trieste degradatie uit de derde divisie maar niet aan voetballen toekwam en je komt tot een droevig totaalbeeld.

Gaandeweg het seizoen echter stonden binnen de club mensen op die de teloorgang niet langer konden aanzien en de kracht hadden om een revitaliseringsproces in gang te zetten. De rust én het aanstellen van Ton van Breemen als nieuwe hoofdtrainer hadden een positief effect op de prestaties van het eerste elftal. Dat knokte zich knap terug uit een uitzichtloze situatie en wist uiteindelijk via een mooie eindsprint de veilige haven te bereiken. Het duel met rivaal Spijkenisse was een zenuwachtige wedstrijd, waarin de gasten in de eerste helft het beste van het spel hadden.

Na de pauze werd het snel 1-0 voor de thuisclub. Na een afgeslagen aanval kwam er nog een voorzet van Luuk Kraaijeveld, die ongelukkig via de schouder van Demi Gosepa in het doel belandde 1-0. Nauwelijks één minuut later was het weer gelijk. Topscorer Kees Tol dook ineens tussen de achterhoede van Capelle op en met een prachtige lob zette hij de 1-1 op het scorebord. Omdat intussen duidelijk was, dat Swift zich veilig speelde, was Capelle bij een nederlaag het haasje. Dat maakte de wedstrijd nog nerveuzer. In de 93 minuut kreeg Kees Tol namens Spijkenisse dé kans op de 1-2, maar hij schoot, tot ultieme opluchting van Capelle, naast.

Voor Capelle zit het seizoen er nu op. De mannen van het trainersduo Ton van Bremen/Ron Valk mogen alsnog tevreden uitrusten na een loodzwaar voetbaljaar en zich opmaken voor een seizoen waarin een fors versterkt Capelle zich mogelijk weer kan profileren als een club die strijd om de prijzen. Spijkenisse wacht de nacompetitie. Start: komende zaterdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15