Alle leerlingen uit groep 7 van in de regio, zijn samen met hun ouders van harte welkom op de kennismakingsavond van het IJsselcollege.
Alle leerlingen uit groep 7 van in de regio, zijn samen met hun ouders van harte welkom op de kennismakingsavond van het IJsselcollege.

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 40 keer gelezen

Een weg naar gezondheid

Capelle - Op dinsdag 4 juni 2019 vindt er in buurthuis ‘De Wel’, Bongerd 2A een informatieve lezing plaats over het thema ‘Een weg naar gezondheid – hulp en genezing langs geestelijke weg door de leer van Bruno Gröning’. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk, een gift is welkom. Meer informatie: telefoon: 06-24354254, of kijk op www.bruno-groening.org.

Taxatie van oude boeken

Capelle - Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc., handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, fotos, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om op dinsdag 4 juni tussen 13.00 en 16.00 uur langs te komen voor een taxatie bij taxateur van oude boeken Arie Molendijk in restaurant de Boekenkast. Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Meer informatie op: www.molendijkboeken.nl

Kom kijken op IJsselcollege

Capelle - Alle leerlingen uit groep 7 van basisscholen in de regio, zijn samen met hun ouders van harte welkom op donderdagavond 6 juni a.s. op de kennismakingsavond van het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel. Om leerlingen alvast een kijkje te geven binnen het voortgezet onderwijs organiseert Het IJsselcollege speciaal voor groep 7 leerlingen een sneak-preview. Op deze kennismakingsavond kunnen kinderen samen met hun ouders de sfeer van de school proeven en op een rustige manier kennismaken met de wijze waarop les wordt gegeven. Zij worden welkom geheten door leerlingen en docenten. Daarna is er een korte introductieles van 20 minuten gevolgd door een vak naar keuze bijvoorbeeld Spaans, Natuurkunde of een Drama-les. Het IJsselcollege biedt een breed scala aan onderwijs: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo. Alle leerlingen uit groep 7 van de basisschool en hun ouders zijn van harte welkom op de kennismakingsavond: donderdagavond 6 juni 2019. Men kan kiezen voor tijdvak 1: 18.45 uur tot 20.00 uur, of voor tijdvak 2: 19.45 uur tot 21.00 uur. De kennismakingsavond vindt plaats op de vestiging van het IJsselcollege op de Pelikaanweg 1, Capelle aan den IJssel. Meer informatie over het IJsselcollege is te vinden op: www.ijsselcollege.nl

Zanglessen

Capelle - Om van zingen veel plezier te hebben in je leven en om je stem beter te laten klinken kom je al een stuk verder in deze lessencyclus. Een goede zangpedagoog leert je veel dingen af, want mensen leren zichzelf vaak allerlei trucjes aan om andere artiesten na te doen. En het anderen nadoen doet de stem vaak geweld aan. Leer je eigen stem te vinden en te ontwikkelen! De lessen zijn bedoeld voor iedereen, die wel eens wat meer zou willen weten over zijn of haar stem. Vragen over stemtype, aanleg om te zingen, goede adem, houding, hoogte, laagte, volume, etc. worden beantwoord en in praktijk gebracht met zangpedagoog Caspar de Jonge. Er kunnen maximaal 12 leerlingen aan meedoen: dus geef je snel op via info@charlesvermeer.nl. De avonden starten op donderdag 6 juni en zijn van 20.45 tot 21.45 aan de Fluiterlaan 400. Iedereen die beter wil leren zingen en het plezier ervan wil ervaren is welkom.

Recreatief basketbal

Capelle - Iedere maandag vindt om 20.30 uur in de gymzaal van OBS West (Berliozstraat 11) de MBA: Monday Basketball Association plaats. Elke maandagavond, niet op schoolvakantiedagen, je conditie op pijl houden door te basketballen vanaf 18 jaar. Gratis 1x meespelen, nadien meedelen in de kosten voor de zaalhuur. Aanmelden via 0625117408 of estockx@hotmail.com. Of kom gewoon langs.

Klaverjassen

Capelle - Iedere dinsdagavond is er om 19.45 uur klaverjassen in de Trefhoek (Schermerhoek). Wie mee wil spelen kan gewoon binnenlopen. Er is geen lidmaatschap voor nodig en er wordt gespeeld voor waardebonnen te besteden bij AH. Bovendien is er een tombola met leuke prijsjes. “Bij ons is gezelligheid troef. Kom dus gewoon even langs of stuur een mail naar siebepieterdeboer@gmail.com.”

KorfbakKids

Capelle - Korfbalvereniging KCC/SO natural organiseert in juni en juli de KorfbalKids ZomerFUN! Wil je ook kennismaken met korfbal? Of wil je eens een andere sport beoefenen buiten het competitieseizoen? Bij de KorfbalKids ZomerFUN zijn alle kinderen van 6 t/m 10 jaar van harte welkom. De KorfbalKids ZomerFUN vindt plaats op 5 achtereenvolgende zaterdagen in juni en juli, van 10:15 tot 11:15 uur. In 4 korfbalclinics komen alle aspecten van korfbal aan bod. Na afloop staat er een lekker koud drankje voor je klaar. We sluiten de vijfde keer af met een gezellig toernooitje, gevolgd door een Domino’s Pizzaparty! Voor de KorfbalKids ZomerFUN is inschrijven verplicht. Leden kunnen gratis meedoen. Niet-leden doen mee op een (eenmalige) KorfbalKids Pas van 10 euro. Op de Korfbal Kids Pas kun je als niet-lid, als je dat leuk vindt, ook enkele reguliere trainingen op maandag- of woensdagavond meedoen. Data: 15, 22 en 29 juni, 6 en 13 juli Tijd: 10:15 tot 11:15 uur Plaats: KCC/SO natural, Sportpark Schenkel, Capelseweg 39, Capelle.

Pinksteren

Capelle - Op maandag 10 Juni, Tweede Pinksterdag, is er in de Dorpskerk van Capelle een Pinksterconcert. De Eerste organist van de kerk, Cees van der Slik, zal het historische Van Dam orgel bespelen: een gevarieerd programma met muziek van Bach, Franck, Schuurman, Bridge, Langlais, Asma en Van Vliet. Ook is er samenzang. De toegang is gratis, wel is er een collecte. De kerk is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren bij de kerk is ook gratis. Na afloop is er koffie en thee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55