Varen in een fluiterboot.
Varen in een fluiterboot. Foto: Cedrah

d’Amandelhof viert 45-jarig jubileum

Algemeen 99 keer gelezen

Het is feest in Capelle want d’Amandelhof bestaat 45 jaar. En een jubileum hoor je goed te vieren, zo vinden ze bij het woonzorgcentrum. Dus was het er een paar dagen flink feest.

Capelle - Dat begon op dinsdag 11 juni met een jubileumontbijt voor bewoners. “De bewoners werden verrast met een heerlijk ontbijt. Verse broodjes, een gekookt eitje, jus d’orange: dat was genieten! Door de gezellige sfeer eten ze ongemerkt meer dan anders. Bewoners die niet naar de zaal kwamen, kregen het ontbijt op hun kamer geserveerd. Zo beleefde iedereen een feestelijk begin van de jubileumweek.

 Op woensdag 12 juni was er jubileumbingo met ijskoude verrassing. ”Vol interesse keken de bewoners naar de oude foto’s van hun Amandelhof en strepen de cijfers weg op hun kaart. Na de bingo kwam de ijskoude verrassing: een heuse ijscokar reed de zaal in. De ijscokar ging ook alle afdelingen langs, zodat de bewoners die niet naar de zaal zijn kwamen, ook konden genieten van deze traktatie.

Op donderdag 13 juni was de jubileumbijeenkomst. “Dit was echt de verjaardag en wie jarig is trakteert. Daarom kregen alle bewoners, vrijwilligers en medewerkers een leuk busje stroopwafels met het opschrift ’45 jaar d’Amandelhof’.

Er waren drie korte toespraken. De heer Stoop, bestuurder van Cedrah, feliciteerde d’Amandelhof met deze bijzondere mijlpaal en overhandigde locatiemanager Marianne de Vries een prachtig bloemstuk. “Hij noemde een aantal gedenkwaardige gebeurtenissen uit het verleden, de huidige nieuwbouwplannen en de sloop die inmiddels is gestart. Dat we ook in de toekomst zorg mogen geven aan onze ouderen in overeenstemming met de Bijbel.”

Wethouder Van Veen van gemeente Capelle aan den IJssel feliciteerde d’Amandelhof met dit jubileum. “Hij wenste de bewoners sterkte met de overgang naar de nieuwbouw, en een voorspoedig en gezond leven, ook straks in hun nieuwe woonomgeving.

Dominee Verschuure, predikant van de Gereformeerde Gemeente in Capelle aan den IJssel, las een gedeelte uit de Bijbel. “Hij legde uit dat we mogen gedenken aan de dingen die God gedaan heeft”

Vrijdag 14 juni stond het jubileumuitje voor vrijwilligers en medewerkers op het programma. “We gingen met zijn allen naar de Theetuin in Ridderkerk. Na een welkom door locatiemanager Marianne de Vries was er tijd voor een activiteit naar keuze: fluisterboot, waterfiets, midgetgolf of bowlen.

Om zes uur kwam iedereen weer bij elkaar en staat er een overheerlijk buffet klaar. “Wat mooi om op deze manier als vrijwilligers en medewerkers met elkaar het jubileum te vieren. Een mooie afsluiting van de jubileumweek!”

Dhr. Stoop overhandigd Marianne de Vries een mooi bloemstuk.
Ontbijt met de bewoners.
IJskoude verrassing.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 14 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15