Bram de Bruin neemt afscheid van Capelle. Foto: John Wijntjes
Bram de Bruin neemt afscheid van Capelle. Foto: John Wijntjes

Bram de Bruin wil weer winnen

Algemeen 41 keer gelezen

Bij vv Capelle hadden ze hem graag nog een vierde seizoen gehouden, maar Bram de Bruin was onvermurwbaar. Na de zomer komt de 22-jarige aanvaller uit voor BVV Barendrecht.

Door Jan J. Timmer

Capelle - “Ik was toe aan nieuw perspectief, aan een club van een hoger niveau waar ik weer progressie kan boeken”, zegt hij. “Bij Capelle lukte dat eigenlijk alleen maar in mijn eerste jaar. Ik was toen net overgekomen van Nieuwerkerk en moest alles geven om het hogere tempo bij te houden en conditioneel aan te pikken bij de groep. Dat was super leerzaam en ik voelde me per wedstrijd sterker worden.

‘Een heel verschil met de voorbije twee seizoenen waarin we twee keer tegen degradatie moesten vechten. Vorig jaar ging dat mis in de nacompetitie, dit jaar wisten we die roulette net te ontlopen. Het geeft me in ieder geval een goed gevoel dat ik met een belangrijke treffer het Hoofdklasserschap kon veilig stellen. In totaal heb ik het voorbije seizoen tien keer gescoord, dat waren er minimaal vijf minder dan waarop ik had ingezet. Een lichte tegenvaller dus. Maar nog veel erger was dat ik aar mijn gevoel stil ben blijven staan in mijn ontwikkeling.

“Bij Barendrecht hoop ik weer stappen vooruit te kunnen zetten Die club heeft ook een moeilijk jaar achter de rug maar kan nu bouwen aan team dat n de derde divisie kan presteren. Ik heb inmiddels al een paar keer sportpark De Bongerd bezocht en goede gesprekken gehad met de technische mensen daar. Ik denk dat ik snel zal wennen in mijn nieuwe voetbalomgeving.

“Bovendien ken ik wat spelers. Nassim Amaarouk gaat met me mee vanuit Capelle en met keeper Nick van der Ploeg heb ik al eens samen gespeeld. Daarnaast zijn er jongens waar ik al eens tegen gevoetbald heb. Komt wel goed daar op De Bongerd. Ik heb in ieder geval erg veel zin om weer eens voor ‘wat positiefs’ te gaan spelen. Degradatievoetbal heb ik nu wel gezien.”

Bram de Bruin is op meerdere posities inzetbaar. “Je kunt me in de aanval zetten maar ook op 10 en zelfs als linksback, al prefereer ik die laatste positie niet echt, ha ha! Ik val het liefst aan.” Barendrecht, dat zijn selectie stevig heeft vernieuwd, heeft hem aangegeven dat hij zich vooral moet richten op de linkerflank. “Dat ga ik met plezier doen”, glimlacht Bram de Bruin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20