Afbeelding
Foto: Jan Kok

Vreedzaamste Buitenspeeldag ooit in Capelle

Algemeen 38 keer gelezen

Buiten spelen zorgt voor gezonde en blije kinderen. Daarom was het woensdag 12 juni weer landelijke Buitenspeeldag. Op die dag worden er zoveel mogelijk kinderen achter hun computer of Xbox vandaan gelokt met allerlei leuke en uitdagende buitenspeelactiviteiten. Ook bij het KinderLab in Capelle-Schollevaar. Ondanks het natte weer waren er zo’n 150 kinderen.

De kinderen deden vol enthousiasme mee aan het freestyle voetbal en kickboksen, maakten heerlijke en gezonde hapjes, deden circuskunstjes en spelletjes als ‘Vier op een rij XL’ en ‘Eendjes vissen’. Ook konden ze zich laten schminken of een kunstige ballon laten knopen door de ballonnenartiest. Verder had een aantal kinderen van A tot Z zelf activiteiten georganiseerd, zoals zelfgemaakte pannenkoeken, fruitspiesjes en fruitcocktails verkopen, en haren vlechten.

Vreedzame Wijk

Kinderbuurtcoach Cheryl Toemere: “Dat de kinderen zelf meehielpen, past helemaal bij de ‘Vreedzame Wijk”. In deze methodiek leren kinderen om samen beslissingen te nemen, conflicten op te lossen en zich verantwoordelijk te voelen voor elkaar.

Er waren dan ook kindermediatoren, die konden helpen als er onenigheid was. En de Politiekids, die samen met handhavers zorgden dat alle kinderen veilig konden spelen. Het Capelse Kindercollege was ook bij de Buitenspeeldag!’

Complimenten 

Wethouder Ans Hartnagel, die langskwam tijdens de Schollevaarse Buitenspeeldag, was onder de indruk van de Vreedzame Wijk-aanpak van deze dag. Alle kinderen en organisatoren kregen van haar een grote ‘opsteker’, een Vreedzame Wijkterm voor compliment.

Samen met handhaving reikte zij certificaten uit aan de Politiekids, kinderen die een periode hebben meegelopen met handhavers, wijkagenten en brandweer. Kortom: een middag om niet te vergeten!

De Buitenspeeldag Schollevaar is georganiseerd door de kinderbuurtcoach Schollevaar, i.s.m. buurtcoach, KinderLab en wijkpartners (o.a. CJG, Sportvereniging Muay Thai Capelle en Sportief Capelle). Albert Heijn Schollevaar was sponsor.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 22 uur geleden
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws gisteren
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53