Afbeelding

Felle strijd op het water tijdens finale kinderschaaktoernooi

Algemeen 39 keer gelezen

IJsselkids Kinderopvang vaardigde haar kampioen Koen af tijdens de finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Uit ruim 10.000 kinderen die leerden schaken kwamen zes finalisten. Zij maakten het elkaar behoorlijk lastig. Koen bleek een waardige deelnemer. Vol goede moed en met een opgeheven hoofd hield hij vol en deed een aantal meesterlijke zetten.

Capelle / Rotterdam - Koen speelde in de afgelopen periode heel veel partijtjes. Tot op de laatste seconde heel geconcentreerd. Op maar liefst 250 verschillende kinderopvang-, zorg- en buurtwerklocaties hebben ruim 10.000 kinderen en jongeren leren schaken met het speciaal ontwikkelde boekje: Schaken doe je zo!

Na een periode van intensief oefenen, zijn op alle locaties kwartfinales en halve finales gespeeld. De winnaars mochten op 19 juni door naar de grote finale. Het bereiken van de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi is dan ook niet zomaar iets. Er is eindeloos en heel fanatiek voor geoefend.

Hoewel de strategie en het vele oefenen niet hebben geleid tot de grote eretitel, vond Koen het heel erg leuk om mee te doen met de grote finale. “We hebben heel veel geleerd. Supergaaf om de finale in een groot zwembad, op het water te spelen. Schaken is echt heel erg leuk!”, vertelden de finalisten enthousiast. En hoewel Koen zich niet mocht bekronen tot schaakkoning, is iedereen natuurlijk enorm trots op wat hij bereikt heeft.

Decor voor het slotstuk was Zwemcentrum Rotterdam. Een zwembad inderdaad. In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam werd de finale georganiseerd op een ponton, midden in het zwembad. Wilfred den Breejen, combinatiefunctionaris schaken, was aanwezig als scheidsrechter. Nog één laatste strijd werd er gestreden. Albert bleek de grote schaakkoning, hij mag zich de trotse winnaar noemen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws gisteren
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03
Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50