Op woensdagmiddag 10 juli komt de bekende artiest Hans Somers samen met Netty Reek naar de Vijverhof, Capelle a/d IJssel.
Op woensdagmiddag 10 juli komt de bekende artiest Hans Somers samen met Netty Reek naar de Vijverhof, Capelle a/d IJssel. Foto: Elly Domenie

Wat is er te doen in Capelle?

Algemeen 140 keer gelezen

Typisch Rotterdams

Capelle - Op woensdagmiddag 10 juli komt de bekende artiest Hans Somers samen met Netty Reek naar de Vijverhof, Capelle a/d IJssel met het theater liedjes programma ‘Typisch Rotterdams’. Een programma met natuurlijk de bekende Rotterdamse meezingliedjes, maar ook met de door hem zelf geschreven stukken. Hans Somers zal optreden in een echt kunstwerk gemaakt door Frans Verkruissen. Inloop vanaf 13.30 uur. “Mis het niet!”

Sport mee!

Capelle - Ook deze zomer staat Sportief Capelle niet stil, maar worden er gewoon leuke beweegactiviteiten georganiseerd. Eén van de activiteiten is de Sportieve Zomer. Tijdens de activiteiten zijn de meeste deelnemers 55 jaar of ouder, maar als u jonger bent dan mag u uiteraard ook meedoen. Kom lekker buiten wandelen, fietsen, walking voetballen en/of golfen. Ook binnen in de zaal heeft Sportief Capelle een activiteit. U kunt daar ons Body en Mind programma volgen.Wilt u meer informatie over de beweegactiviteiten of wilt u opgeven voor deze activiteiten, neem dan contact op met Sportief Capelle via 010-2588787 of info@sportiefcapelle.nl of kijk op http://sportiefcapelle.nl/actueel/nieuws/sportieve-zomer-2019. Meer informatie: Sportief Capelle, tel. 010-2588787 of mail naar info@sportiefcapelle.nl (Contactpersoon: Denise de Looze).

Kom in de tuin

Capelle - Heeft u een paar uurtjes over en affiniteit met tuinieren of een moestuin? De Zellingen is voor haar locatie de Bazuin in de wijk Schollevaar op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die willen ondersteunen bij activiteiten in de (moes)tuin.

Dagactiviteiten Bazuin biedt Ontmoetingsactiviteiten en Dagbesteding aan voor kwetsbare senioren, volwassenen met een beperking door handicap of ouderdom. De tuin is iedere dag van de week geopend en op maandag- en donderdagmiddag staan er activiteiten gepland met cliënten in de eigen (moes)tuin. Daarnaast is er op iedere derde zaterdagmorgen van de maand van 10.00 tot 12.00 uur een vrijwilligersochtend, waarin het onderhoud van de tuin centraal staat.

De tuin is er niet alleen voor de cliënten, ook wijkbewoners zijn van harte welkom te beleven en te bewegen in de tuin door sport en spel of door ondersteuning bij het tuinieren. Lijkt het u leuk en helpt u mee? Verstand hebben van moestuinen is geen vereiste. We zijn vooral op zoek naar helpende handen op iedere dag van de week. Wij zorgen voor gezelligheid en een kopje koffie! Voor meer informatie of aanmelden bazuin@zellingen.nl of 010 – 2646531.

Legotreinen

Regio - Op zaterdag 29 juni organiseert Brick King LEGO winkel voor de derde keer de Treinendag. Ook dit jaar wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met Enrico van de Facebook groepen The Dutch LEGO Addiction en LEGO hobby treinen. Het evenement is op zaterdag 29 juni van 10.00-16.00 uur bij Brick King, Kerklaan 53 te Nieuwerkerk ad IJssel. Entree is gratis! Koffie, thee en limonade staan klaar.

Op deze dag zullen zoals voorgaande edities veel lego treinen aanwezig zijn. Er zullen meerdere tafels aanwezig zijn waar allemaal verschillende soorten treinen zullen rijden. Hier kan je enkele ook zelf besturen. Daarnaast kan je als je problemen hebt met jouw trein die meenemen en kan er op deze dag speciaal naar gekeken worden. Let op: alleen deze dag en op basis van beschikbaarheid.

Dit jaar zullen er 2 lego treinen bouwers aanwezig zijn die laten zien hoe hun, hun treinen ontwerpen. In deze korte workshop komt het allemaal aan bod; van schetsen tot 3d modellen tot eindresultaat zullen naast elkaar te zien zijn. Deze treinen zijn compleet op schaal(1:45). Dit levert altijd een uitdaging maar met prachtige resultaten.

Special Guest dit jaar is YouTuber Bananenbuurman. Bananenbuurman heeft 160.000 abonnees op zijn LEGO treinen YouTube kanaal en je hebt hem misschien ook wel eens bij SBS6 of NED3 gezien. Hij gaat live demonstraties geven op zijn treinbaan. En misschien als je geluk hebt kom je in een van zijn video’s!

Alleen op deze dag zullen er veel 3d geprinte rails voor de treinen aanwezig en te koop zijn. Deze 3d geprinte rails past precies op de normale rails voor LEGO treinen. Speciale onderdelen grote wissels zijn allemaal mogelijk dankzij deze 3d geprinte techniek. Voor meer info: trixbrix.nl

Om de dag compleet te maken zijn er ook leuke spelletjes te doen, waarmee weer leuke prijzen gewonnen kunnen worden. En natuurlijk kan er ook aan de luxe tafel met LEGO gespeeld worden. Kortom; voor ieder wat wils.

Schenkelfeest

Capelle - Zaterdag 29 juni is het feest in Schenkel; aan de Bongerd wordt dan de SuperSchenkelDag gehouden, een dag vol plezier en ontmoeting. Vanaf 12.00 uur zijn er springkussens en een voetbalkooi, er zijn kramen waar kinderen kunnen komen knutselen met hout en andere materialen. Kinderen kunnen op de foto en mogen de print aan het eind van de middag ophalen. Vrijwilligers van het WOP en uit de kerken werken samen om er een mooie middag van te maken. Zo is er deze keer ook een ‘minikerk’, een tentje waar je terecht kunt voor een luisterend oor of een gebed. Om ongeveer 17.00 uur komt Carla Vis een kort poppenspel opvoeren, met als thema ‘Je bent uitgenodigd!’ Vanaf ongeveer 17.45 uur is er een picknick met pannenkoeken, soep en broodjes. Van harte welkom!

Jeugddienst

Capelle - Op zondagavond 30 juni is er in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel een jeugddienst. Voorganger is ds. N. van Voornveld uit Capelle aan den IJssel. Het thema is Maskers af. De muzikale medewerking is van onze eigen jongerenbands. De dienst begint om 19.00. De toegang is gratis.

Lang thuis

Capelle - Aafje organiseert om die reden op donderdag 4 juli van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur in wijkcentrum Schollevaar (Maria Danneels Erf 20) een informatiedag voor ouderen. Bezoekers ontvangen handige informatie over zelfstandig wonen, bijvoorbeeld over mobiliteit, welzijn, zorg, veiligheid en gezondheid. Entree is gratis en hapjes en drankjes worden verzorgd. Interesse? Bel dan naar 088 8 233 233 om u aan te melden. Dit kan tot 1 juli 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 22 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55