Afbeelding

Huttendorp

Algemeen 39 keer gelezen

Kinderen zijn er vaak dol op: hutten bouwen, zandtorens maken of in bomen klimmen. Mijn ouders begrepen dat. Daarom kochten ze een stacaravan in de omgeving van Overberg. Elke vrijdagmiddag, nadat mijn vader thuis was gekomen van zijn werk, vertrokken we direct naar dit paradijs. Poes en kinderen op de achterbank, moeder voorin met een soeppan tussen de voeten geklemd, zodat we na aankomst direct konden aanvallen. Vader was de chauffeur met achter z’n oor een shagje voor het geval we in een file terecht zouden komen. Een heerlijke tijd was het. Samen met broer en zus kon ik naar hartenlust ravotten. Met buurkinderen fietsten we naar het zwembad of bouwden we hutten in het Amerongse Bos. Bij het horen van de eerste tonen van ‘The arms of Mary’ van de Sutherland Brothers and Quiver, schieten mijn gedachten nog altijd terug naar die tijd.

Tijden veranderen

Een andere reden dat mijn ouders besloten ons op te laten groeien bij het bos was het drukke stadsverkeer. Liep er thuis een verkeersader vlak voor onze voordeur, op de camping waren het alleen de Dinky Toys van mijn broer die onder een luid ‘TATU!TATU!’ voorbij zoefden om boeven staande te houden, mensen te redden of juist mega-kettingbotsingen te veroorzaken.
Zoals dat gaat, tijden veranderen. Het springtouw en stoepkrijt zijn door de hedendaagse jeugd vervangen voor het scherm. Uren zitten ze ervoor. Wel veilig natuurlijk, de online gevaren even buiten beschouwing gelaten, maar weinig avontuurlijk. Daarom is het fijn dat van 26 tot en met 30 augustus Huttendorp Schollevaar weer open gaat. Een evenement waar kinderen, tegen een kleine bijdrage, hun fantasie volledig kunnen uitleven door het maken van houten hutten en het bijwonen van een sport- en spelprogramma, film- en discoavond, waterspeel- en verfdag.
Best jammer dat ik niet tot de doelgroep hoor…
huttendorpschollevaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 9 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 11 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws gisteren
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22