Afbeelding

Janneke Schotveld (deel 2)

Algemeen 38 keer gelezen

Ik ben in gesprek met Janneke Schotveld, de schrijfster van Superjuffie en heb een aantal vragen meegenomen van Capelse kinderen. Van Michelle, Romano, Hannah en Sophie.

‘Het leukst aan schrijven is eigenlijk een nieuw idee. Nieuwe namen verzinnen, een nieuw avontuur verzinnen en …dat het af is. En daar tussen in is het gewoon heel hard werken’.

‘Ik weet niet precies hoe ik op het idee van Superjuffie kwam. Ik weet wel waar ik was, namelijk in de trein in Den Haag en toen vloog ze mijn hoofd in. Ik was toen zelf juf en ik houd van dieren, dus dat zit ook wel een beetje in mij’.

‘Om op nieuwe ideeën te komen, let ik elke dag heel goed op en dan zie je ideeën gewoon op straat lopen. Ik hoor een naam of ik zie iets, ik luister een gesprekje af of ik lees iets in de krant. En zo is er altijd wel een beginnetje dat ik dan uitwerk’.

Wat een gemene vraag!

‘Mijn favoriete eigen boek is altijd zo’n gemene vraag!’ Na even nagedacht te hebben antwoordt ze: ‘Uhm…, De kikkerbilletjes van de koning’. ‘Het is natuurlijk heel moeilijk kiezen, want het zijn toch een soort kindjes van me, die boeken. Ik heb ook heel veel plezier gehad met Superjuffie en het Apencircus. Het gaat over een beetje sneu circus. Het blijkt dat de directeur van het circus al zijn dieren heeft verkocht, op één na…. En dat ontdekt Superjuffie natuurlijk en daar moet dan iets mee gebeuren. Het idee daarvoor kreeg ik toen ik bezoek was bij Stichting AAP. Daar vangen ze vooral apen, maar ook andere zoogdieren op. Toen ik daar rondliep dacht ik hé. En dat heb ik gebruikt voor dit verhaal’.

Van Janneke Schotveld verscheen het nieuwe en achtste boek ‘Superjuffie en het apencircus’. Van Gerard Vermeeren zijn de boeken ‘Zeewaardig’ en ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ verschenen bij Boekscout.nl. De columns voor de krant zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 14 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00