Afbeelding

Capelse kinderen vestigen Wondere Wereldrecord Koprollen

Algemeen 47 keer gelezen

Ruim 10.000 enthousiaste kinderen en 2100 medewerkers maakten in totaal 50.000 koprollen. In Capelle bekeken de kinderen van IJsselkids Kinderopvang de wereld op zijn kop.

Capelle - Na vele trainingsuren rolden zij op 2 juli op een spectaculaire manier het nieuwe themajaar de Wondere Wereld in. De SWKGroep, waar IJsselkids onderdeel van is, vestigt hiermee het Wondere Wereldrecord Koprollen.

De Capelse kinderopvangorganisatie neemt de kinderen en jongeren in het nieuwe themajaar mee op wereldreis naar de ‘Wondere Wereld’. Stimuleren van ontwikkeling is het doel.

De start van het nieuwe themajaar lieten ze niet zomaar aan zich voorbij gaan. “We wilden dit nieuwe themajaar graag op een bijzondere manier starten”, vertelt Ad Doorneveld, voorzitter van de raad van bestuur van de SWKGroep.

“En omdat de wereld op zijn kop nog wonderlijker is, wilden we het wondere wereldrecord koprollen vestigen”, vervolgt Doorneveld. “Uiteraard deed ik zelf ook mee!”

100.000 armen en benen gingen vier keer de lucht in. Ruim 10.000 enthousiaste kinderen en jongeren en 2100 medewerkers, van pedagogisch medewerker tot de directeur rolden zo met elkaar de wondere wereld in en vestigden hiermee het wondere wereldrecord koprollen.

Wondere wereld

Kinderen verwonderen zich over alles om zich heen. Van al het moois dat de aarde te bieden heeft, tot de vele verschillende wereldculturen en tradities. Samen vele sporten spelen en ontdekken hoe je slim online bent. Beleven, verrassen en je verwonderen staan centraal in het nieuwe themajaar van de SWKGroep. Via de subthema’s onze aarde, ons thuis, onze sport en ons wereldwijde web worden de kinderen uit Capelle aan den IJssel meegenomen op wereldreis naar de wondere wereld. Zo doen zij nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zij zich.

Iedereen is welkom

Alle kinderen zijn welkom in de Wondere Wereld. Er is een Wondere Wereld ideeënboek ontwikkeld. Een boek vol activiteiten, pedagogische kennis en leuke tips. Het is voor iedereen gratis te downloaden via www.swkgroep.nl. Op de website leukekinderactiviteiten.nl zijn gratis uitdagende en wonderlijke kinderactiviteiten te vinden. Hiermee krijgen alle kinderen de kans om zich op een leuke manier te ontwikkelen.

Over IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, zorg, buurtwerk en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire werkzaamheden worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op het kind.

Impressie Wondere Wereldrecord Koprollen:
https://www.youtube.com/watch?v=qzCpFHwZIA8&feature=youtu.be

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 21 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02