Foto: Welzijn Capelle/Theo Blonk
Foto: Welzijn Capelle/Theo Blonk

Veel te doen op Superschenkeldag voor senioren

Algemeen 59 keer gelezen

Op 28 juni jl. vond wederom een Superschenkeldag plaats in Huis van de Wijk De Wel. De organisatie lag in handen van het opgaveteam Ouderen Schenkel, bestaande uit bewoners, organisaties en ondernemers uit de wijk. Zo’n 80 senioren kwamen langs en genoten van het mooie weer én het programma.

Capelle - Volgens Marianne, lid van het opgaveteam Schenkel, was het leuk en gezellig! Talenten van bewoners werden ingezet door allerlei activiteiten te organiseren voor anderen. De dag startte om 10.30 uur met koffie en gebak en een praatje van Alfred Heijkoop en Narda Vermeulen over het programma.

Volop activiteiten

De thema’s waren verwennen & verzorging, bewegen, sport & spel, creativiteit en het bieden van informatie over onder andere de MAX mobiel. Het verwennen & verzorgen bestond bijvoorbeeld uit kleuradvies voor kleding en make-up van Ilse en Verginia. Daarna konden bewoners een armbandje maken in de kleur die bij hen paste.

Kapster Thea was weer van de partij. Thea heeft altijd een kapperszaak gehad en zij vindt het leuk om af te toe te helpen bij activiteiten. Ook heren konden zich laten knippen. Bezoekers genoten ook van een heerlijke handmassage. Buurtbewoonster Janny was er om haakadvies te geven. De lunch werd verzorgd door de vrijwilligers van De Wel. De zelfgemaakte salades en hartige koekjes vonden de bezoekers heerlijk!

Sportieve zomer

Veel senioren gaven gehoor aan de uitnodiging via de flyer voor Superschenkeldag senioren. Maar ook bezoekers van buiten Schenkel kwamen langs via de activiteit Sportieve zomer.

Hun wandeling startte om 11.00 uur in Huis van de Wijk De Wel, waarna de wandelaars een bezoek brachten aan het Gemaal. Hier kregen zij een rondleiding van de Historische Vereniging Capelle in samenwerking met Sportief Capelle.

Zomerterras

Net als vorig jaar was er een zomerterras. Naast ontmoeting was er ook een tafel ingericht met informatie met de vraag om een volgende keer mee te doen, een buddy voor een ander te willen zijn of ideeën te hebben voor een volgende keer.

Dit om actief bewoners te betrekken en positief te stimuleren actief mee te blijven doen! Tijdens de evaluatie van zowel het opgaveteam als de bezoekers waren de woorden: een geslaagde dag, veel gezelligheid met elkaar, veel keus aan activiteiten, een bewoner gaf aan: “Mensen kletsen heerlijk met elkaar en hebben op zo’n manier een heerlijk uitje, leuke activiteiten en eten en drinken”.

Op naar een volgende dag

Was alles positief? Novita Metz: “Nee, helaas niet voor iedereen. Er waren ook bewoners die aansluiting miste. Zij vonden het lastig om nieuwe contacten te maken.

“Dit gegeven is een mooie uitdaging voor het opgaveteam Schenkel om mee te nemen de volgende keer. De eerstvolgende opgavedag vindt plaats op vrijdag 27 september 2019. Locatie nader te bepalen.

Het opgaveteam Schenkel bestaat onder andere uit: Huis van de Wijk De Wel, WOP Schenkel, Pameijer, Jumbo Bruins, Sportief Capelle, Welzijn Capelle en betrokken bewoners uit Schenkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55