Afbeelding
Foto: Jan Kok

Energiecoaches helpen Capellenaren besparen op energiekosten

Algemeen 46 keer gelezen

De gemeente Capelle aan den IJssel en woningcorporatie Havensteder starten in de Purmerhoek een nieuw initiatief waarmee bewoners geld kunnen besparen op hun energierekening. In totaal zijn vijftien energiecoaches opgeleid.

Capelle - Zij komen bij bewoners thuis om te helpen de woning optimaal te gebruiken tegen een zo laag mogelijk energieverbruik. Gemiddeld besparen bewoners naar aanleiding van een adviesbezoek zo’n €115,- per jaar.

De energiecoaches kunnen nu aan de slag. De afgelopen periode hebben zij in drie cursusavonden alles geleerd over energie en besparen in en om huis én hoe zij andere bewoners het beste kunnen adviseren.

Met een box vol met (gratis) energiebesparende artikelen, zoals ledlampen, tochtstrips en een douchewekker, geven zij gratis persoonlijk advies aan huis.

Wethouder Nico van Veen: ‘’Met de inzet van energiecoaches kunnen we bewoners bewuster maken van hun energieverbruik en de kosten. Met simpele maatregelen kan er al veel worden bespaard op de energierekening.’’

Purmerhoek eerst

De woningen in de Purmerhoek worden komend anderhalf jaar flink verbeterd door betere isolatie van de gevels en een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem.

Dat betekent dat bewoners hun woning op een andere manier gaan gebruiken: het energieverbruik gaat omlaag terwijl het wooncomfort hetzelfde blijft. Bewoners waarvan de woning klaar is, krijgen bezoek van de energiecoach.

Directeur Peter van Lieshout van Havensteder: “Eerdere ervaringen van ons leren dat onze bewoners dankzij zo’n energieadvies daadwerkelijk op hun energiekosten gaan besparen. Goed voor de portemonnee dus én voor het klimaat.”

Gratis advies

Niet alleen in de Purmerhoek wordt flink geïsoleerd. Overal worden woningen energiezuiniger gemaakt. Voor al die woningen verandert daarmee iets in de manier van energieverbruik.

Iedere inwoner van Capelle aan den IJssel, huurder of woningeigenaar, kan daarom een (gratis) adviesgesprek met een van de nieuwe energiecoaches aanvragen.

Op die manier kunnen bewoners individueel besparen op hun energiekosten en kunnen we met elkaar besparen op het milieu.

U kunt een gratis adviesbezoek aanvragen door te mailen naar capelle@energiebox.org, te bellen met de projectcoördinator Sheri Isidora: 06-1111 3301 of aan te melden via de website www.capelle.energiebox.org. Onze energiecoaches kijken ernaar uit om u te helpen besparen!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 9 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15