Afbeelding

Bouw tijdelijke huisvesting de Bouwsteen kan beginnen

Algemeen 44 keer gelezen

Wethouder onderwijs Dick van Sluis en Henk Beesems, directeur van Sbo de Bouwsteen tekende afgelopen week een overeenkomst voor de bouw van de tijdelijke huisvesting van de Capelse basisschool.

Capelle - De tijdelijke huisvesting wordt gebouwd op het schoolplein van de school dat naar verwachting begin volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Op 15 juli stemde de Capelse gemeenteraad al in met de plannen voor de tijdelijke huisvestiging. Daarmee kon fase 2 van het Strategisch huisvestingsplan Onderwijs (SHO) in Capelle van start. Voor De Bouwsteen was het tekenmoment een belangrijk moment omdat hiermee een einde komt aan het lesgeven in het 60 jaar oude schoolgebouw.

Henk Beesems sprak namens zijn team positieve woorden over de tijdelijke huisvesting: “We zien er nu al naar uit om in januari het prachtige gebouw te betrekken.”

De gemeente en Blick op onderwijs betrekken de komende periode ouders en omwonenden intensief bij de voorbereidingen en bouw van het tijdelijke schoolgebouw. De bouw start medio augustus aan de Lijstersingel 22. Veiligheid staat daarbij voorop.

Wethouder Dick van Sluis: “Na de zomervakantie worden er twee inloopmomenten voor ouders, omwonenden en belangstellenden georganiseerd. Daar is ruimte voor het stellen vragen die er mogelijk leven’’.

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt sinds 2018 aan het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs (SHO). Er wordt hard gewerkt aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen om daarmee een prettige leer- en werkomgeving te creëren voor leerlingen en werknemers.

Hierbij wordt gestreefd naar een goede spreiding en beperkte leegstand van schoolgebouwen. Na andere scholen, zoals de Eben Haëzerschool, de Rehoboth en de Capelse Schoolvereniging, is nu de Bouwsteen aan de beurt om moderne huisvesting te krijgen.

Sbo de Bouwsteen is een school voor speciaal basisonderwijs met ruim 200 leerlingen. De school kenmerkt zich door praktisch onderwijs, intensieve ondersteuning en persoonlijke afstemming.

De Bouwsteen heeft leerlingen uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam e.o. en maakt onderdeel uit van Blick op onderwijs, een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Dagelijks onderwijzen zij ruim 4.000 leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 19 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17